Comedia franceză 'Intouchables' va sta la baza unui remake în limba arabă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Comedia franceză de mare succes 'Intouchables' (2011), regizată de Olivier Nakache şi Eric Toledano, va sta la baza unui remake în limba arabă ce va fi produs de compania Yalla Yalla, un joint-venture creat recent de distribuitorul Front Row Filmed Entertainment, cu sediul în Dubai, şi producătorul londonez Rocket Science, informează revista Variety. 

Acest remake în arabă al filmului original francez, produs de studioul Gaumont şi care a obţinut încasări de 426 de milioane de dolari pe plan mondial, va fi realizat sub forma unei coproducţii saudito-egiptene. Regizorul şi actorii din distribuţie vor fi anunţaţi în curând. Proiectul reprezintă a doua producţie anunţată de Yalla Yalla, în urma remake-ului filmului italian 'Perfect Strangers'. Acel proiect a fost anunţat de Front Row în urmă cu un an, dar a rămas în stadiul de pre-producţie. Având sediul general în Dubai şi birouri la Londra şi New York, compania Yalla Yalla a fost lansată în luna mai de Front Row şi Rocket Science pentru a dezvolta şi a produce lungmetraje şi seriale TV destinate publicului din Orientul Mijlociu.

Această piaţă cunoaşte o creştere considerabilă, datorită ambiţiilor Arabiei Saudite de a devenit un actor major în industria de divertisment, după ce acest regat conservator a abrogat în 2017 o interdicţie ce viza cinematografele. Filmul francez 'Intouchables', despre un miliardar paraplegic şi morocănos (Francois Cluzet) care se împrieteneşte cu asistentul lui medical (Omar Sy), un fost puşcăriaş de culoare, a stat la baza unor remake-uri în mai multe ţări, inspirând inclusiv o adaptare în 2017 în Statele Unite, intitulată 'The Upside', în care rolurile principale au fost jucate de Bryan Cranston şi Kevin Hart. Acest film, unul dintre ultimele titluri produse de The Weinstein Company înainte de desfiinţarea companiei, a obţinut încasări de peste 120 de milioane de dolari în America de Nord. Un alt remake al filmului francez realizat în Argentina, 'Inseparables', a fost lansat în 2016 şi a avut la rândul lui un mare succes de box-office în America Latină. Compania Front Row va distribui noul remake în Orientul Mijlociu şi în Africa de Nord. Rocket Science va distribui acest lungmetraj în celelalte zone ale lumii potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel