Comisarii au bătut palma cu Guvernul. Vor ca protecția să înceapă cu ei, nu cu consumatorul
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Schimbări majore în ANPC după decapitarea instituției. 

Reprezentanții comisarilor din ANPC s-au întâlnit cu conducerea Autorității. Întâlnirea a avut loc la solicitarea reprezentanților sindicatului. Scopul a fost să fie analizată ”situația existentă în urma demiterii fostului președinte”. La discuții, a luat parte și Mihaela Ionescu, secretar general cu atribuții de președinte și directorii din cadrul autorității, iar din partea SNFL președintele Ringo Dămureanu și mai mulți reprezentanți ai lucrătorilor.

Au fost discutate aspecte legate ”de respectarea dispozițiilor legale, stabilitatea funcționarilor publici, modificarea procedurilor sau codul vestimentar, raportarea zilnică, dar și cu privire la imaginea autorității și a instituțiilor subordonate în urma declarațiilor publice recente, extrem de nefavorabile, făcute de fostul președinte al autorității.” arată un comunicat al Sindicatului Național Forța Legii, semnat de Claudia Epure. 

În urma discuțiilor, s-a stabilit ca raportările zilnice să înceteze, vor rămâne doar cele săptămânale. Celelalte aspecte rămân în discuție. 

”Partea sindicală cere conducerii ANPC să dezmintă public cele declarate în ultima perioadă de fostul său președinte, referitoare la faptul că instituția ar fi una "coruptă", iar lucrătorii săi ar fi în măsură semnificativă corupți sau incompetenți, precum și afirmațiile insultătoare privind igiena personală a comisarilor acestei autorități. Cerem ANPC să pună în vedere de urgență tuturor reprezentanților săi, de la toate nivelurile, să se abțină de la orice acte și fapte prin care să discrediteze instituția și angajații săi.” mai transmite Sindicatul. 

Întâlnire cu comisarii CPCM București și ministrul Economiei

”Vineri, președintele "Forța Legii", Ringo Dămureanu, a avut o întâlnire cu comisarii din cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor din Municipiul București, care și-au prezentat principalele probleme. Comisarii au precizat că sunt cu toții pregătiți corespunzător pentru desfășurarea activității, și nu doar 20 din totalul de 51, așa cum s-a afirmat în mod greșit în spațiul public de fostul președinte al autorității, ale cărui afirmații au fost dezavuate complet. O întâlnire pe aceeași temă a avut loc și la Ministerul Economiei, unde lucrătorii din Protecția Consumatorilor s-au întâlnit cu ministrul Virgil Popescu, pentru a expune problemele.” conform sursei citate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel