Concursul George Enescu 2018, la final: Daria Parkhomenko, caștigatoarea Sectiunii Pian
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
concurs
concurs
Concursul „George Enescu" 2018 a ajuns la final. Daria Parkhomenko este caștigatoarea Sectiunii Pian.

Daria Parkhomenko (Rusia), in varsta de 27 de ani, a castigat Concursul International "George Enescu 2018", Sectiunea Pian, dupa o Finala in care a interpretat Concertul pentru pian si orchestra nr. 3 in re minor op.30 de Serghei Rahmaninov.

Pe locul al doilea s-a situat Daumants Liepins (Letonia), iar pe locul al treilea Alexander Panfilov (Rusia). Finalistii au fost acompaniati de Orchestra Filarmonicii George Enescu, condusa de la pupitru de dirijorul Vassily Sinaisky. Trofeele Concursului Enescu 2018, oferite celor trei muzicieni, sunt realizate din portelan alb si poarta semnatura artistei Daniela Fainis.

Premiul Constanta Erbiceanu (2500 de euro), oferit de Fundatia Culturala Erbiceanu ,,celui mai valoros competitor roman", i-a revenit concurentului Florian Mitrea.

Premiile la Sectiunea Compozitie

In cadrul aceluiasi eveniment, au fost anuntate premiile la Sectiunea Compozitie. Alexandru-Stefan Murariu (Romania) a fost castigatorul Sectiunii de Muzica Simfonica cu lucrarea Concert pour clarinette et orchestre. La Sectiunea Muzica de Camera a fost desemnat castigator Jung Hoon Nam (Coreea de Sud) pentru lucrarea Scattering for string quartet.

La 60 de ani de la prima editie, in plin an de sarbatoare a Centenarului si a 137 de ani de la nasterea compozitorului George Enescu, Concursul International George Enescu a oferit publicului o experienta unica, și a extins perspectivele culturale si educationale intr-un inceput de dezbatere despre felul in care muzica clasica poate transforma si construi o societate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel