Conducerea PSD se reunește de urgență. Principalele teme de discuție
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
 Conducerea colectivă interimară a PSD se reunește, luni de la ora 10.00, la sediul din Kiseleff, potrivit unui anunț transmis de partid. La ultimul CEx al formațiunii a fost decisă excluderea lui Niculae Bădălău din conducerea centrală din cauza afirmațiilor acestuia despre românii din Diaspora.

Un subiect de discuție în ședința de luni a PSD ar putea fi conferințele județene pe care le va organiza partidul în filialele social-democrate, precum și pregătirea Congresului din 29 februarie, au declarat surse politice, conform MEdiafax. 

Liderii social-democrați ar putea stabili și strategia partidului la anunțul lui Ludovic Orban potrivit căruia Guvernul își va asuma răspunderea pe modificarea Legilor Justiției, Legea plafoanelor bugetare și OUG 51 pentru deblocarea decontării transportului școlar, au precizat sursele citate.

Măsurile urmează fi aprobate în ședința de marți a Executivului, a anunțat premierul Ludovic Orban.

Alte subiecte vizate de PSD 

De asemenea, conducerea PSD ar putea discuta și despre bugetul pentru anul 2020 pregătit de PNL, precum și alte subiecte parlamentare, potrivit surselor menționate.

Mai mulți social-democrați, printre care foștii miniștri Liviu Pop, Florin Iordache, consideră că legea bugetului de stat trebuie adoptată de Parlament, și nu prin asumarea răspunderii Guvernului. Același lucru este valabil și pentru OUG 114 și Legile Justiției, mai susțin aleșii PSD.

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat  că în cazul asumării răspunderii Guvernului „singurul lucru pe care poți să-l faci este să depui moțiune de cenzură”.

O temă care a fost discutată, în CEx de miercuri, a fost cea despre datoriile partidului din perioada campaniei electorale care se ridică la suma de aproximativ 15 milioane de euro, au spus surse politice. Suma acumulată din luna iulie încoace include și cheltuieli făcute în campania pentru prezidențiale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel