Urmărește emisiunea live
Conducerea Spitalului Judeţean Slatina, anchetă după incendiu. Unde au fost duşi pacienţii
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: IGSU
Sursa: IGSU
Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, acolo unde a avut loc un incendiu la secţia de Psihiatrie în această dimineaţă, a făcut mai multe precizări cu privire la incident. 

"Cu privire la incendiul de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgenta Slatina - secție exterioară a spitalului, vă comunicăm următoarele:

Incendiul a izbucnit în jurul orei 11.30, la izolatorul aflat la parterul secției. În momentul izbucnirii incendiului, în sectia respectivă erau internați 36 de pacienți, dintre care 15 localizați la parter ( 1 pacient in izolator și 14 în cele 5 saloane) și 19 pacienți la etajele 1 și 2 ale clădirii.

VEZI Ministerul Sănătății, film complet pentru incendiul de la SJU Slatina

Din totalul de 36 pacienți, 8 au fost transportați la Unitatea de Primire Urgențe, 16 au fost transferați la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, 8 la Secția de Dermatologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina (sectie exterioara aflată pe strada Drăgănești) și 4 au fost externați", transmite conducerea Spitalului Judeţean Slatina.

S-a deschis anchetă

"În momentul de față, toți pacienții sunt în afara oricărui pericol. În Unitatea de Primire Urgențe a spitalului a rămas o singură persoană, pentru monitorizare suplimentară, fără a avea afecțiuni generate de incendiu, restul de 7 pacienți fiind transportați tot la Secția de Dermatologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina, aflată pe strada Drăgănești. Subliniem că niciun pacient nu prezintă arsuri.

VEZI Director Spital Slatina: Incendiul a pornit dintr-un izolator unde era un pacient în sevraj

Au fost anunțați aparținătorii, au fost suplimentate cadrele medicale și asigurate toate condițiile necesare pentru a gestiona eficient situația din cadrul Secției Psihiatrie a SJU Slatina. În plus, a fost pusă la dispoziţie, de către ISU Olt, o linie telefonică la care aparținătorii pot suna pentru a afla starea pacienților și către ce unitate a fost transferat fiecare în parte. Numărul de telefon este 0722.359.050.

Menționăm că există în desfășurare o anchetă a autorităților competente, care vor stabili, cu exactitate, cauzele izbucnirii incendiului", a mai transmis conducerea spitalului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel