CONFUZIE pe concediile medicale. Document-bombă: Mesaj tranșant către medicii de familie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
Ministerul Sănătăţii a răspuns Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie cu privire la problema acordării de concedii medicale persoanelor aflate în carantină sau în izolare la domiciliu. 

"Prin sesizare, se reclamă comunicarea defectuoasă a medicilor de familie cu direcţiile de sănătate publică privind emiterea documentelor în baza cărora sunt eliberate concediile medicale. Vă facem cunoscut că în cuprinsul Ordinului ministrului sănătăţii privind instituirea măsurii de carantină pentru persoanele aflate în situaţia de urgenţă de sănătate publică internaţională determinată de infecţia cu COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei este prezentată modalitatea eliberării concediilor medicale de către medicii de familie, precum şi documentele în baza cărora sunt eliberate aceste certificate.", se arată în răspunsul MS. 

"La această dată, nu mai sunt reclamaţii". Răspunsul Ministerului nu rezolvă nimic

"La debutul situaţiei epidemiologice fără precedent, panica populaţiei, lipsa unei metodologii sau a unui protocol au copleşit pentru început activitatea DSP-urilor, fapt ce a determinat şi detaşarea de personal medical spre aceste instituţii sau solicitarea voluntariatului. La această dată nu mai sunt reclamate situaţii privind comunicarea dintre cele două categorii.

Având în vedere rolul medicinei de familie şi situaţia epidemiologică actuală, se aşteaptă, mai ales din partea personalului medical, implicare şi altruism faţă de structurile din sănătate aflate într-o mare solicitare", se mai arată în document. 

Iată mai jos răspunsul complet. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel