Consilierii generali PNL nu vor vota propunerea de buget PSD pentru 2020
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Violeta Alexandru
Violeta Alexandru
Consilierii generali ai Partidului Național Liberal nu vor vota astăzi, în ședința de Consiliu General a Municipiului București, propunerea de buget PSD pentru 2020!

"Nu putem vota un buget nerealist, cu venituri supraestimate. Se vede cu ochiul liber că proiectul de buget propus de PSD/G. Firea urmărește ca banii bucureștenilor să fie acordați, discreționar, companiilor municipale pe care le considerăm ilegale. Altele sunt prioritățile Bucureștiului", consideră Violeta Alexandru, Președintele PNL București.

PNL București a transmis următoarele:

Din analiza asupra propunerii de buget a PSD realizată de PNL București rezultă următoarele:

cu un buget general estimat la circa 10 miliarde de lei, aproximativ 1,94 miliarde sunt alocate cheltuielilor de personal, din care 1,1 miliarde merg înspre companiile municipale și alte investiții finanțate din venituri proprii.


alocarea a 20% din bugetul Capitalei pentru cheltuieli de personal demonstrează că PSD își protejează grupurile de interese și urmărește exclusiv folosirea banilor publici în scop de câștig electoral. De exemplu, instituții precum Centrul de Creație, Artă și Tradiție primește 60 milioane lei, Clubul Sportiv Municipal - 50 milioane, Proedus - 43 milioane lei dar și cluburile pentru seniori și tineri - 50 milioane. Sume mai mari decât cele destinate consolidării clădirilor cu risc seismic - 173 milioane.


PSD nu face, doar promite, "vinde" proiecții despre cum ar trebui să arate Bucureștiul. Și în bugetul propus de PSD pentru 2020 promite:


piste de biciclete - pentru care alocă 42,7 milioane de lei în 2020, în condițiile în care în anii trecuți, banii alocați pentru aceste investiții nu au fost cheltuiți pentru că nu s-a făcut nicio pistă de biciclete.


consolidarea clădirilor cu risc seismic - 173 milioane de lei în 2020, deși, până în prezent, a consolidat numai 1 clădire istorică din cele 23 promise de la începutul mandatului.


achiziționarea de autobuze electrice și tramvaie - 145 milioane de lei în 2020, în condițiile în care au fost cumpărate deja 400 de autobuze noi poluante (DIESEL).


în 2019, din 70 de milioane de lei - cât a fost prevăzut pentru investiții la rețeaua de termoficare - au fost cheltuite până la finalul anului doar 13 milioane de lei. Anul acesta, Termoenergetica va primi un buget de 1,64 miliarde de lei pentru a acoperi, în cea mai mare parte, salarii și subvenții.


Suntem sceptici și că Primăria Capitalei va primi 1,3 miliarde de lei din fonduri europene, în special pentru achiziția de tramvaie și autobuze electrice, pentru că Primăria Generală nu are capacitatea necesară și nici voința de a atrage aceste fonduri.

"Ar fi un gest de iresponsabilitate crasă să votăm un buget rupt de realitatea economică, cu venituri supraestimate, aflate doar pe hârtie, în timp ce Primăria Capitalei nu a plătit agentul termic destinat bucureștenilor pentru ultimele două luni și avariile la sistemul de termoficare sunt la ordinea zilei", consideră Stelian Bujduveanu, lider al Consilierilor Generali din Primăria Capitalei.

PNL București, sub o nouă conducere aleasă, își asumă să pună la dispoziția bucureștenilor toate informațiile care indică o risipă de bani publici din taxele și impozitele bucureștenilor și o management falimentar care a are singură cauză: PSD și Gabriela Firea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel