Construcție spitale. Rovana Plumb: Am decis
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Spital
Spital
Ministrul Fondurilor Europene,  Rovana Plumb, a făcut mai multe declarații, în timpul unei conferințe de presă, despre construcția și finanțarea spitalelor regionale.

"Ministerul Sănătăţii beneficiază de asistenţă tehnică din partea Băncii Europene de Investiţii. Se asigură documentaţia tehnică necesară construcţiei şi dotării spitalelor şi modul în care trebuie construite. Documentaţia tehnică este în cuantum de 120 de milioane de euro pentru toate cele trei spitale. Costul construcţiei şi al dotării fiecărui spital ne duce la 400 milioane de euro pe spital.

Având în vedere alocarea financiară din fonduri europene, pe actuala perioada de programare pentru cele trei spitale regionale, de 150 milioane de euro contribuţie UE şi 150 milioane de euro contribuţia României, am decis etapizarea construcţiei acestor spitale. Din actuala perioada de programare, vom plăti documentaţia tehnică, tot pachetul de pregătire pentru construcţia spitalelor. Având în vedere perioada de timp, care se întinde până la jumătatea anului 2020, cu pregătirea acestor construcţii, am luat în calcul etapizarea şi pentru perioada următoare de programare, care începe în 2021.

Nu excludem construcţia de spitale regionale finanţate prin parteneriat public-privat. Am adoptat legea parteneriatului public-privat, iar din banii publici, din bugetul de stat, din fondurile europene nerambursabile, putem să asigurăm acest tip de finanţare. România are în programul de guvernare un număr de opt spitale regionale şi unul republican", a declarat Rovana Plumb.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel