Conținutul de înaltă definiție, mai POLUANT. Studiu interesant de ultimă oră
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu
Vizionarea conținutului non-HD pe telefonul mobil poate scădea emisiile de carbon, se arată într-un raport al Societății Regale din Londra, fără ca utilizatorii să observe mare diferență.

Conform BBC, streaming-ul conținutului de înaltă definiție pe un telefon generează în jur de opt ori mai multe emisii decât cel de definiție standard, iar ecranul mai mic poate face diferența imperceptibilă. Autorii studiului au transmis că platformele și organele de reglementare ar trebui să limiteze rezoluția implicită la definiție standard (480p, n.r.). Tehnologia digitală contribuie cu 1,4%-5,9% la emisiile totale globale.

Un alt mod simplu de a salva energie este ascultarea muzicii fără videoclip atunci când nu urmărim imaginile, ci doar ascultăm. Multe persoane pun muzică în fundal, iar acea muzică are și un videoclip. Raportul Societății estimează că aceste mici lucruri salvează 5% din toate emisiile unui serviciu de streaming, echivalentul trecerii tuturor serverelor YouTube le energie regenerabilă. Experții sugerează și că telefoanele ar trebui schimbate mai rar și ar fi de preferat să fie cumpărate second-hand.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel