Contrabandă cu REPTILE. Animalele au fost cusute de pânză
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
reptile
reptile
26 de reptile pe cale de dispariție au fost găsite de poliția de frontieră de pe aeroporturile germane. Anchetatorii încearcă să îi găsească pe contrabandiști.

Poliția de frontieră de pe aeroporturile din Germania a găsit 26 de reptile rare, 10 dintre ele moarte, introduse în contrabandă în colete de jucării și dulciuri din Mexic. Șopârlele cu coarne, pe cale de dispariție, șopârlele aligatorilor și broaștele țestoase au fost destinate cumpărătorilor privați din Germania. Unele dintre animalele moarte se sufocaseră în timp ce fuseseră cusute de pânza unor păpuși, se arată într-o declarație a autorităților vamale ale aeroportului din Köln.

Nu este încă clar dacă reptilele provin din sălbăticie sau din programe de reproducere în captivitate. Serviciul vamal colaborează cu autoritățile mexicane și cu zoologii de la Muzeul de Cercetare Alexander Koenig (ZFMK) din Bonn. Contrabandiștii ar putea fi amendați, dacă poliția îi poate identifica. Cele 16 reptile supraviețuitoare ar putea fi readuse în habitatul lor mexican.

Convenția din 1973 privind comerțul internațional cu specii pe cale de dispariție (Cites) a fost semnată de 182 de state și UE și acoperă aproximativ 6.000 de specii de animale și 30.000 de tipuri de plante, informează BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel