Copiii români le dau șah-mat spaniolilor
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Antrenorii spanioli de şah spun despre copiii români că sunt supradotați.

Antrenorii spanioli de şah spun despre copiii români că au o putere de concentrare și abilități extraordinare, iar cluburile profesioniste îi vânează pe cei mici. Colega noastră, Oana Dobrescu, a stat de vorbă cu doi copii români, campioni în Spania la turneele de şah. 

Pe Nikolas și Vlad îi unește pasiunea pentru șah. Amândoi au zeci de cupe și medalii câștigate în competiții. Nici măcar carantina nu i-a putut ține departe de tabla de șah, chiar dacă jocul și turneele s-au mutat în spațiul virtual. Se antrenează zilnic câteva ore și au turnee în fiecare săptămână, transmite TVR.​

Vlad a avut turnee internaționale în care i-a bătut și pe adulți. Acum se antrenează cu marele maestru Jaime Valmana, dar primele mutări le-a învățat de la tatăl său.

Copiii români din Spania sunt cei mai de temut adversari în competiții. În cadrul Federației de șah își antrenează nu doar mintea, ci și psihicul. Fac ore de pregătire cu psihologi care îi învață cum să gesticuleze ca să nu își trădeze mutările și cum să-și controleze emoțiile atunci când joacă cu un adversar mai bun sau mai în vârstă ca ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel