Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail redactia@dcnews.ro
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări

Stiri
 
27 sep, 13:08
Coreea de Sud: SOLICITĂM o anchetă. Vezi care e cauza
După o reuniune a consiliului de securitate națională, Coreea de Sud a declarat  că va solicita o anchetă comună privind acțiunile Coreei de Nord.

Deși armata Coreei de Sud a declarat că soldații nord-coreeni au ucis un bărbat sud-coreean, i-au aruncat corpul în combustibil și l-au incendiat în apropierea frontierei maritime, guvernul nord-coreean a declarat într-un mesaj că soldații săi au împușcat „intrusul ilegal” însă au negat incendierea corpului.

În acest context, după o reuniune a consiliului de securitate națională, Coreea de Sud a declarat că va solicita o anchetă comună asupra cazului. Aceștia au precizat că există discrepanțe în relatările accidentului din partea celor două părți.

 

Kim Jong Un și-a cerut scuze

 

Într-un mesaj de acum două zile, Kim Jong-un a oferit scuze omologului său, Moon Jae-in, și poporului sud-coreean. Totodată, principalul partid din opoziția sud-coreeană, People Power, a declarat că scuzele lui Kim nu sunt autentice și că cazul ar trebui trimis Curții Penale Internaționale și consiliului de securitate al ONU.

 

Un oficial guvernamental sud-coreea a fost dispărut în timp ce era de serviciu pe o barcă de pescuit în apropierea insulei Yeonpyeongdo, aproape de granița maritimă a Coreei de Sud, potrivit TheGuardian.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri