Coreea de Sud: SOLICITĂM o anchetă. Vezi care e cauza
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
După o reuniune a consiliului de securitate națională, Coreea de Sud a declarat  că va solicita o anchetă comună privind acțiunile Coreei de Nord.

Deși armata Coreei de Sud a declarat că soldații nord-coreeni au ucis un bărbat sud-coreean, i-au aruncat corpul în combustibil și l-au incendiat în apropierea frontierei maritime, guvernul nord-coreean a declarat într-un mesaj că soldații săi au împușcat „intrusul ilegal” însă au negat incendierea corpului.

În acest context, după o reuniune a consiliului de securitate națională, Coreea de Sud a declarat că va solicita o anchetă comună asupra cazului. Aceștia au precizat că există discrepanțe în relatările accidentului din partea celor două părți.

Kim Jong Un și-a cerut scuze

Într-un mesaj de acum două zile, Kim Jong-un a oferit scuze omologului său, Moon Jae-in, și poporului sud-coreean. Totodată, principalul partid din opoziția sud-coreeană, People Power, a declarat că scuzele lui Kim nu sunt autentice și că cazul ar trebui trimis Curții Penale Internaționale și consiliului de securitate al ONU.

Un oficial guvernamental sud-coreea a fost dispărut în timp ce era de serviciu pe o barcă de pescuit în apropierea insulei Yeonpyeongdo, aproape de granița maritimă a Coreei de Sud, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel