Corina Creţu: Pro România, grup de lucru pentru analizarea PNRR
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Ca urmare a dezbaterilor referitoare la Planul National de Redresare şi Rezilienţă, Biroul Executiv Central şi Coordonatorii Pro Romania s-au reunit in aceasta seara in şedinţa de Urgenta (in format on-line) şi au decis formarea unui Grup de Lucru pentru analizarea acestui document strategic pentru economia românească.

"Deşi nu suntem partid parlamentar, solicităm dezbaterea în regim de urgenţă a PNRR în Parlamentul României. Fiecare ţară a procedat în acest mod, fiecare for legislativ din Europa fie a dezbătut PNRR, fie l-a aprobat prin vot. Constatam cu regret lipsa unei consultări naţionale din partea Guvernului României, mai ales a beneficiarilor direcţi, a administraţiilor locale şi a reprezentanţilor companiilor româneşti.

Suntem îngrijoraţi de lipsa de transparentă, de viziune şi mai ales de lipsa proiectelor concrete, care trebuiau deja prezentate Comisiei Europene însoţite de bugete clare, realiste şi calendare aferente", transmite Pro România.

Corina Creţu: România are acum şanse istorice, care nu pot fi ratate



"Vom forma un Comitet în care ne bazăm pe specialişti şi reprezentanţi ai PRO România din ţară, astfel încât să aducem în atenţia opiniei publice, în perioada următoare, soluţiile noastre pentru dezvoltarea economică şi socială a ţării, folosirea fondurilor europene, îmbunătăţirea vieţii oamenilor, reducerea decalajelor teritoriale şi a inegalităţilor sociale care, din păcate, se adâncesc cu fiecare zi care trece.

România are acum şanse istorice, care nu pot fi ratate. PRO Romania îşi va face datoria faţă de cetăţenii ţării. Lansăm astăzi o amplă dezbatere în legătura cu nevoile ţării - fie ele din sănătate, educaţie sau referitoare la infrastructura - combaterea sărăciei, reducerea decalajelor de dezvoltare, conturând astfel viziunea noastră pentru o societate mai echitabilă, mai prospera şi mai aproape de oameni", se arată în comunicatul de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel