CORONAVIRUS. Întrebarea la care nu răspunde NIMENI. Cât timp rezistă virusul pe suprafețe?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
O întrebare esențială la care încă nimeni nu a oferit un răspuns este pentru cât timp coronavirusurile pot rămâne pe suprafețele contaminate. 

Îngrijorările se dezvoltă în ceea ce privește rezistența virusului pe diferite suprafețe. Oamenii de știință vor să afle cât timp noul coronavirus poate supraviețui pe suprafețe, scrie CNN. 

Întrebarea vine în contextul în care Banca Centrală a Chinei a luat măsuri pentru curățarea profundă și distrugerea numerarului său, într-un efort de a limita răspândirea virusului. 

Ce spun cercetătorii

Nu se știe exact cât timp noul coronavirus poate rămâne pe suprafețele și obiectele contaminate, cu potențialul infectării oamenilor, însă unii cercetători găsesc indicii studiind comportamentele evazive ale altor coronavirusuri.

Curățarea cu produse obișnuite de uz casnic poate face o diferență, potrivit cercetării, care a constatat, de asemenea, că coronavirusurile umane ”pot fi inactivate eficient prin proceduri de dezinfectare a suprafeței cu 62-71% etanol, 0,5% peroxid de hidrogen sau 0,1% hipoclorit de sodiu, timp de un minu”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel