Coronavirus. Cu ce e diferit în România. Explicația științifică, oferită de epidemiologul Daniela Pițigoi
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Conf dr Daniela Pițigoi a vorbit, la o dezbatere online a DC Media Group, despre cu ce e diferit noul coronavirus în România. 

La o dezbatere online a DC Media Group, conf dr Daniela Pițigoi, medic primar epidemiolog, a explicat de ce numărul de cazuri de infecție cu coronavirus crește mai încet în România față de alte țări.

”În România, probabil, în mediul rural, dacă distanțarea socială este respectată vom avea mai puține cazuri. Deocamdată, noi avem cazuri de import și cazurile în cadrul contacților acestor cazuri venite în special din Italia, Israel și Spania. Sunt persoane tinere, mobile, probabil și din acest motiv cazurile sunt încă cu simptomatologie ușoară și nu am înregistrat niciun deces. Important este să păstrăm și să respectăm măsurile. Și populația trebuie să înțeleagă că noi, autoritățile, medicii ne zbatem degeaba dacă ei nu vor respecta ceea ce recomandăm. Cred că în aceste zile organizarea, disciplina, calmul, solidaritatea sunt elementele cheie și, în același timp, informarea din surse sigure. Să respectăm ce ne spun autoritățile”, a subliniat specialistul în epidemiologie a spus Daniela Pițigoi.

Vezi video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel