Coronavirus: Italia va solicita amânarea Campionatelor Mondiale de la Cortina d'Ampezzo
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Campionatele Mondiale de schi alpin programate în februarie 2021 la Cortina d'Ampezzo (Italia) urmează să fie amânate până în martie 2022, a anunţat duminică seara preşedintele Comitetului olimpic italian (CONI), Giovanni Malago, citat de AFP.

Preşedintele Federaţiei italiene a sporturilor de iarnă, Flavio Roda, va prezenta conducătorilor federaţiei internaţionale voinţa sa de amânare a Mondialelor de la Cortina din februarie 2021 până în martie 2022', a declarat Malago pentru postul de televiziune Rai 2.

'Este o decizie pe care o împărtăşesc pe deplin, iar ministrul Sportului (Vincenzo) Spadafora a fost informat', a adăugat conducătorul CONI. Malago a mai spus că decizia este 'dureroasă dar de bun simţ' şi 'a fost luată pentru că federaţia este garantul numeroaselor aspecte financiare'. 'Dacă va fi o problemă în octombrie sau noiembrie, nu vom mai putea organiza Mondialele în 2021', a adăugat oficialul italian, referindu-se la pandemia de coronavirus.

'Întrebarea nu este cum să organizăm competiţia, ci cum să asigurăm securitatea tuturor: sportivilor, personalului, jurnaliştilor, suporterilor', a mai spus Giovanni Malago. Preşedintele Comitetului olimpic italian a explicat, totodată, că în 2022 vor avea loc JO de iarnă de la Beijing (4 februarie - 20 februarie 2022, n.red), iar Campionatele Mondiale de schi alpin ar trebui să se desfăşoare după competiţia din capitala Chinei.

Cu peste 32.000 de morţi, conform ultimului bilanţ oficial, Italia este una dintre ţările cele mai afectate de pandemia de coronavirus. Cortina d'Ampezzo este o staţiune de schi din Dolomiţi în care au loc anual probe din cadrul Cupei Mondiale şi care urmează să găzduiască, alături de oraşul Milano, Jocurile Olimpice de iarnă din 2026, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel