UPDATE: Coronavirus, stare de alertă în România! Pasager venit din China, luat cu ambulanța la Otopeni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
A foat stare de alertă în România! Un cetățean israelian care prezenta simptome de gripă a fost preluat, sâmbătă, de serviciul de ambulanță de pe Aeroportul Otopeni și dus la Spitalul Matei Balș. Pasagerul a vizitat, acum trei luni, China. Nu există suspiciuni de infecție cu coronavirus.

UPDATE: Din fericire, pasagerul nu era infectat cu Coronavirus. Autoritățile au transmis că nu există niciun motiv de îngrijorare: suspeciunea de Coronavirus a fost infirmată.

UPDATE 2: Ministerul Sănătății informează că: ”Un cetățean israelian, vârstă 23 ani, a aterizat pe Aeroportul "Henry Coandă" Otopeni acuzand simptome gripale. Un echpaj SABIF il transporta la Institut Național Matei Bals pentru asistență medicală de specialitate. Menționăm că tânărul nu este suspect de infecție cu noul coronavirus deoarece a călătorit în China în urma cu mult timp (cel putin 3 luni)”.

UPDATE 3: ”Astazi, 25 ianuarie, comandantul cursei Ryanair de pe ruta Tel Aviv -București, a solicitat prezența unei echipe medicale la aterizare, ca urmare a faptului ca un pasager prezenta unele simptome de gripa. Aeronava a aterizat la ora 15.51 si, după intervenția serviciului medical al aeroportului, pasagerul a fost preluat de o ambulanță 112 și transferat la spitalul Matei Balș.


Toate masurile au fost luate in conformitate cu protocolul si procedurile medicale in vigoare. Ca urmare a verificarilor efectuate personalul specializat al autoritatii in domeniu, ceilalti 178 pasageri au fost debarcati pe flux normal”, au informat oficialii de la Aeroport.

Știrea inițială:

Sâmbătă după-amiază, la ora 15:30, un avion Ryanair a adus un pasager care acuza febră, amețeli, stări de vomă și alte simptome caracteristice gripei. Pasagerul venea din China, dar nu direct la București.

Echipajul din avion a alertat, înainte de aterizare, autoritățile care s-au deplasat, după ajungerea la sol a aparatului de zbor, cu o ambulanță. Rămâne de văzut ce vor stabili medicii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel