Coșul de cumpărături, INTERZIS. Decizie RADICALĂ într-un oraș din România: Factor de RISC
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Autoritățile dintr-un județ din România au luat o nouă măsură după explozia de cazuri de COVID-19.

Mai exact, măsurile vor fi aplicate în supermarketurile din Argeș, după ce numărul de cazuri de COVID-19 a explodat. 

Potrivit anunțului prefectului de Argeș, Emanuel Soare, clienții nu vor mai putea folosi coșuri de mână pentru cumpărături.

"S-a stabilit să se renunțe la coșurile de cumpărături de mâna, care reprezintă un factor de risc epidemiologic. În același timp, vor fi montate mai multe dispensere cu dezinfectant, pentru igienizarea mâinilor. Angajații supermarketurilor și agenții de pază vor fi mai vigilenți și vor îndemna clienții să respecte normele de protecție sanitară - în special purtarea corectă a măștii și păstrarea distanței fizice. În caz de nevoie, va fi limitat accesul clienților în magazin.

În același timp, instituțiile cu atribuții de control vor continuă verificările, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală amenzile fiind între 500 și 2500 lei. Pentru evitarea aglomerării la casele de marcat, s-a stabilit să fie ținute deschise cât mai multe, în special la orele de vârf. De asemenea, în magazinele unde se formează cozi apropiate la casele de marcat, s-a recomandat instalarea unor panouri despărțitoare, de plexiglas. Difuzarea de mesaje prin care se comunica normele de protecție în vigoare se va face mai des, iar retailerii vor încuraja comenzile la domiciliu (acolo unde astfel de servicii sunt disponibile)", se arată într-un comunicat al Instituției Prefectului Argeș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel