Covasna: Festivalul de artă fotografică VISOR, la Sfântu Gheorghe
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Festivalul de artă fotografică VISOR, care se va desfăşura la Sfântu Gheorghe în perioada 12-22 octombrie, va oferi publicului posibilitatea de a vedea o serie de fotografii valoroase din arhiva Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, precum şi fotografii de presă din Ungaria.

Deschiderea evenimentului va fi marcată, sâmbătă, 12 octombrie, printr-o "Retrospectivă a cluburilor de artă fotografică din Ţinutul Secuiesc" în Piaţa Libertăţii din Sfântu Gheorghe, urmată de vernisajul celei de-a 37 ediţii a "Expoziţiei de fotografie de presă a Ungariei".

În aceeaşi seară, la Centrul de Cultură Arcuş va avea loc deschiderea expoziţiei "De la Târgu Secuiesc până la Hollywood - viaţa şi fotografiile lui André de Dienes", iar galeria Spaţiului Expoziţional de Artă Contemporană "Magma" va găzdui expoziţia "Libertatea trecutului", o selecţie din colecţia artistului Alföldi Róbert.

Fotografiile document aflate în arhiva Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES vor fi expuse la Casa Keresztes din centrul municipiului Sfântu Gheorghe, începând cu data de 16 octombrie.

"La Sfântu Gheorghe au ajuns 40 de fotografii din arhiva AGERPRES, cu imagini-document care răscolesc amintiri despre trecerea noastră prin tragediile şi bucuriile ultimului veac: mărturii vizuale despre dezastre naturale (cutremur, inundaţii) şi cele provocate de om (războaie, foamete), imagini cu membrii Familiei Regale, cu performanţe ale sportivilor sau ale unor artişti", menţionează organizatorii pe site-ul Centrului de Cultură al Judeţului Covasna.

În programul festivalului mai sunt cuprinse, printre altele, vernisajul lucrărilor Asociaţiei Audiovizuale Transilvane, reunite sub genericul "HADA - imagini din sertar", pe 17 octombrie, un workshop de fotografie pentru elevi pe 19 octombrie şi un performance audiovizual.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel