Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
26 Martie, 06:54
COVID - 19. Klaus Iohannis, o nouă videoconferinţă cu membrii Consiliului European
Klaus Iohannis va participa, joi, la o videoconferinţă cu membrii Consiliului European pe tema măsurilor privind gestionarea pandemiei COVID-19, anunță Admnistrația Prezidențială.
Foto: Administrația Prezidențială

Videoconferinţa va avea loc la ora 17,00. Potrivit agendei publicate pe site-ul Consiliului European, discuţiile se vor axa pe patru priorităţi identificate şi discutate şi la reuniunile anterioare: limitarea răspândirii virusului, furnizarea de echipamente medicale, cu un accent pe măşti şi dispozitive de protecţie respiratorie, promovarea cercetării în vederea dezvoltării unui vaccin împotriva COVID-19, combaterea consecinţelor socio-economice.

Pe ordinea de zi a Consiliului European se află și  angajamentul şefilor de stat şi de guverne din UE de a-i ajuta pe cetăţenii blocaţi în ţări terţe. La reuniunea din 17 martie, şefii de stat şi de guverne au decis să aplice o restricţie temporară a călătoriilor neesenţiale către UE pentru o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, ei au aprobat orientările propuse de Comisia Europeană cu privire la gestionarea frontierelor, informează Agerpres.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri