COVID-19 la ONU. Toate reuniunile, ANULATE
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Toate reuniunile în persoană care au fost programate săptămâna aceasta la sediul ONU din New York au fost anulate după descoperirea a cinci cazuri de infecţii cu COVID -19 la misiunea diplomatică a Nigerului, au anunţat marţi Naţiunile Unite.

Recomandarea serviciului medical a fost de a anula reuniunile în persoană, marţi, la sediul ONU, în aşteptarea urmăririi contactelor pe care le-au avut persoanele infectate, se arată într-o scrisoare adresată luni seara de preşedintele Adunării Generale a ONU, Volkan Bozkir.

Marţi după-amiază, într-o nouă notă, Volkan Bozkir a indicat că această măsură a fost prelungită până la sfârşitul săptămânii la recomandarea secretarului general al ONU, Antonio Guterres.

El a cerut suspendarea tuturor întâlnirilor în persoană până la sfârşitul săptămânii pentru a măsura mai bine gradul de expunere (la virus) şi pentru a finaliza o procedură de urmărire completă a persoanelor cu care bolnavii au fost în contact, a precizat preşedintele Adunării Generale.

Nigerul este unul dintre membrii nepermanenţi ai Consiliului de Securitate. O reuniune a acestui Consiliu, prezidat în octombrie de Rusia, programată pentru marţi dimineaţa la sediul organizaţiei, va avea loc loc prin videoconferinţă, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel