COVID-19 lovește pensiile private. Adrian Bența: În afară de MOARTE, nimic nu e sigur
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Consultantul financiar Adrian Bența a vorbit despre scăderea pensiilor private în contextul pandemiei de COVID-19.

Sistemul de pensii private are de suferit în urma crizei provocate de COVID-19. Fiecare român a avut în medie cu 50 de lei mai puțin în cont, luna martie aducând scăderi și mai mari. Potrivit B1 TV, dintre cele șapte fonduri private de pensii, cinci au înregistrat scăderi masive.

Care sunt cauzele acestor scăderi

Consultantul financiar Adrian Bența a vorbit despre cauzele acestor scăderi majore. 

"În acest moment deținerile fondurilor de pensii private sunt reglementate prin lege, au dreptul să cumpere titluri de stat, anumite acțiuni de la diverse societăți care la rândul lor sunt auditate, din cauza efectului economic al crizei economice, aceste acțiuni au o cădere a cursului de cumpărare - vânzare a prețului și în mod implicit și activul net al fondurilor au scăzut", a declarat Adrian Bența, în direct la B1 TV. 

"Eu nu aș folosi cuvântul se prăbușește, ci aș spune că se reduce semnificativ, proporțional și cu reducerea de activități din viața noastră reală de zi cu zi", a completat el. 

Ce se întâmplă cu viitorii pensionari

Întrebat dacă există discuții pentru a limita riscul de expunere a viitoriilor pensionari, Adrian Bența a răspuns: 

"Este greu pentru noi, ca generația noastră de după al doilea Război Mondial, să trecem printr-o asemenea criză generată de o pandemie dublată care a produs această criză economică. În timp probabil, după ce va trece această pandemie, se vor găsi aceste soluții de securizare mai bună a pensiilor viitorilor pensionari. În afară de moarte și traiul pe acest pământ, nimic nu e sigur și atunci se pot găsi modele care să protejeze, pentru că nimeni nu-ți garantează o certitudine de 100%", a mai spus Adrian Bența.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel