COVID-19, transmitere accelerată. ALERTĂ: 60% dintre cei care ajung la UPU sunt COVID pozitiv!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Dr. Valeriu Gheorghiță a făcut afirmații cutremurătoare despre COVID. Care e realitatea din spitale. 

Valeriu Gheorghiță, medic boli infecțioase, a afirmat, la Digi24, că ”avem un caz pozitiv din trei testați, ceea ce este foarte mult, în opinia mea. De altfel, să știți că dintre pacienții care se prezintă în Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), inclusiv în Spitalul Militar, cu un tablou mai mult sau mai puțin sugestiv de COVID, aproape 60% dintre acești pacienți au test pozitiv. Rata de confirmare e foarte mare, ceea ce înseamnă o transmitere în comunitate destul de accelerată în momentul de față. Trebuie să ne gândim că Capitala și Ilfov reprezintă cam un sfert din cazurile noi depistate în fiecare zi, ceea ce pune o presiune foarte mare pe unitățile medicale din București. Cred că aici e necesar, ca și-n celelalte județe unde rata incidenței este foarte crescută, să fie luate măsuri mai devreme și poate restricții mai focusate pe anumite domenii de activitate”. 

Cu privire la sărbătorile de iarnă, medicul primar a precizat că ”se vor desfășura în cu totul alt mod, nu e momentul să lăsăm garda jos, trebuie să avem grijă de noi și de cei din jurul nostru”.

Dacă de astăzi nu s-ar mai răspândi virusul, ar urma 10-14 zile de creștere a numărului noi de cazuri

”Oamenii trebuie să înțeleagă și următorul aspect: chiar dacă de astăzi nu am mai avea niciun caz de transmitere secundară, timp de 10-14 zile noi vom mai înregistra o ușoară creștere a numărului de cazuri, pentru că ele sunt deja în populație, avem mult mai multe cazuri decât sunt diagnosticate și ulterior vom asista la o stagnare și apoi la o scădere, ceea ce mă îndoiesc că se va întâmpla.” a punctat medicul.

Dr. Valeriu Gheorghiță este medic primar, doctor în Știinte Medicale, Secția Boli infecțioase, Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central ”Dr. Carol Davila”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel