COZI URIAȘE la VOT de dimineață. Val Vâlcu, comentariu-cheie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
În plină pandemie, votul în condiţii de siguranţă s-a transformat într-o problemă la mai multe secţii de votare din ţară, unde s-au format cozi uriaşe.

Val Vâlcu a subliniat că nu au fost făcute înainte simulări și nu s-a cronometrat cât durează votul în contextul prevenirii răspândirii infecției cu noul coronavirus. „Dacă vin mulți oameni, se creează aglomerație și se așteaptă mai mult, pentru că nu pot intra multe persoane în secțiile de votare, ca urmare a măsurilor anti-COVID-19”, a spus Val Vâlcu, făcând ulterior referire la cozile formate în județul Ilfov. 

„De ce au venit să voteze încă de dimineață? Pentru că este specific votului de rețea, adică rețeaua socială în care sunt structurile de putere, primărie, administrație. Oamenii sunt chemați la vot încă de dimineață, pentru că, în caz contrar, unii încep un chef, alții pleacă la pădure, în alte locuri, sau se culcă și uită să se mai ducă la vot”, a zis Val Vâlcu.

„În zona rurală așa e explicat specificul votului de dimineață”, a subliniat acesta.

„Dacă în anumite zone, unele persoane depind de primar pentru ajutoare sociale, în Ilfov e clară miza imobiliară. Autorizații, construcții, vânzări, retrocedări expropieri”, a zis jurnalistul. 

„La mai multe alegeri locale, au fost tensiuni și îmbulzeli în Ilfov”, a mai precizat Val Vâlcu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel