Crăciun în MARAMUREȘ - Cât costă o noapte la o PENSIUNE RURALĂ
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Pentru un Crăciun în Maramureș există extrem de multe de cereri, astfel încât, în curând, toată zona va fi ocupată pentru Sărbătorile de iarnă și nu numai.

Pensiunile turistice din satele şi comunele judeţului Maramureş, dar şi pensiunile din principalele staţiuni montane au fost rezervate pentru vacanţa de Crăciun de către turişti români şi străini, a declarat joi, pentru Agerpres, preşedintele Asociaţiei Naţionale de Turism Rural Ecologic şi Cultural din România ( ANTREC), filiala Maramureş, Liva Sima.

"Gradul de ocupare al pensiunilor rurale, dar şi a principalelor hoteluri şi moteluri din judeţ rezervate pentru vacanţa de Crăciun, este în procent de 70%, încă din toamnă, aproape zilnic se operează rezervări directe. Cele mai căutate sunt pensiunile din sate şi comune, motelurile sau hotelurile din vecinătatea domeniilor schiabile din Munţii Gutâi şi Pietrosul Rodnei (în judeţ există 4 staţiuni montane n. red.), dar şi pensiunile situate în satele din vecinătatea municipiilor Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei. Unele rezervări au fost făcute direct, iar grupurile organizate au apelat la agenţiile de turism sau au încercat să obţină din partea proprietarilor un program cât mai bun pe toată durata şederii. Având în vedere că vacanţa de Crăciun durează numai câteva zile, e posibil ca numărul turiştilor să crească odată cu apropierea Revelionului", a spus Livia Sima.

Evenimente specifice Crăciunului

Potrivit acesteia, turiştii care ajung de Crăciun în Maramureş preferă să primească colindători şi să participe la o serie de evenimente specifice sărbătorii.

"O mare parte dintre turiştii români care ajung de Crăciun la noi sunt însoţiţi de familie şi preferă tihna unei pensiuni săteşti, doresc să primească colindătorii din sat, fie să participe la slujba religioasă din noaptea de Ajun. Avem şi turişti care ar putea ajunge mai repede în judeţ pentru a participa la evenimentul 'Crăciun în Maramureş', găzduit de Muzeul Satului din municipiul Baia Mare, iar alţii vor participa la alte evenimente dedicate sărbătorii organizate în satele unde au ales să se cazeze. Familiile însoţite de copii au menţionat unor proprietari de pensiuni că doresc numai să primească colindători şi să se odihnească", a declarat Livia Sima.

Reprezentantul ANTREC Maramureş a mai precizat că turiştii vor fi serviţi la masă cu mâncăruri tradiţionale, vin de casă, ţuică, pâine coaptă pe vatră şi cozonac.

Turiștii străini pun mare preț pe tradițiile românești

Directorul de vânzări al agenţiei locale Mara Internaţional Baia Mare, Dana Grigorescu, a precizat, pentru Agerpres, că turiştii străini care ajung de Crăciun în judeţ au optat pentru pensiunile care oferă servicii complete.

"Turiştii străini care ajung în Maramureş cu avionul sau maşina personală au optat pentru pachetul all inclusive, în ideea că va ninge la munte şi vor putea schia. În cazul îm care zăpada nu o să fie suficientă, turiştii vor putea unele obiective care fac Maramureşul faimos - Cimitirul Vesel din Săpânţa, bisericile din patrimoniul Mondial UNESCO, dar şi bisericile aflate în circuitul transilvan ar putea fi câteva dintre variantele propuse", a declarat Dana Grigorescu.

O zi hotelieră în pensiunile rurale oscilează în funcţie de solicitările turistului şi poate costa între 120 şi 300 de lei. Un pachet all inclusive poate începe de la 380 de lei/zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel