Credit imobiliar acum? Daniel Zamfir, TREI SFATURI ESENȚIALE pentru tineri
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Vrei să-ți iei o casă nouă? Este acum cel mai bun moment să te implici într-un credit imobiliar? Iată ce ne-a răspuns senatorul Daniel Zamfir. 

Senatorul PSD Daniel Zamfir îi sfătuieşte pe românii care vor să investească în credite imobiliare să fie precauţi şi să se gândească de două ori înainte să o facă, mai ales dacă vor să acceseze programul Noua Casă, promovat de Guvernul Orban. 

Programul Noua Casă oferă, acum, două plafoane diferite. Astfel, pentru apartamentele mai vechi de cinci ani de zile, plafonul maxim este de 70.000 de euro, cu avans de 5 la sută. Pentru apartamentele noi, plafonul maxim a fost urcat la 140.000 de euro, însă avansul a ajuns la nivelul celui de la creditele ipotecare, adică 15 la sută. Senatorul Daniel Zamfir le atrage atenţia tinerilor să se gândească de două ori înainte de a merge pe această a doua variantă. 

1. Credite în LEI

"Eu i-aş sfătui pe români să nu ia credite în valută. Să se uite la ceea ce au păţit cei cu credite în franci elveţieni, şi nu doar ei. Eu recomand oamenilor să ia credite în moneda naţională.

2. Să se gândească de două ori înainte de creditul Noua Casă 

Dacă se gândesc să ia credite ipotecare, pe programul Prima Casă, sau cum e acum 'Noua Casă', îi sfătuiesc să se gândească de două ori înainte să o facă. Asta cu referire la acel credit de 140.000 de euro, pentru că acel produs nu este deloc în favoarea tinerilor, a celor care vor să ia o casă. În mod categoric, a fost conceput pentru a sprijini băncile, întrucât avansul este mai mare decât la plafonul iniţial şi garanţia statului, la fel, este mai mare, la 60 la sută.", a declarat Daniel Zamfir în exclusivitate pentru DC NEWS. 

3. Singurul avantaj: avansul mic. Atenționare privind RATELE

"Prima Casă a fost un program prezentat în favoarea tinerilor care vor o casă. Singurul avantaj pe care îl au tinerii la acest program este avansul mic. Dar să nu uite cei care se angajează la aşa ceva că un avans mic înseamnă şi o rată lunară mai mare. Sigur, cei care trebuie să îşi cumpere case trebuie să ia credite. Să nu se înhame la monede străine, ci să ia în moneda naţională!", a mai spus senatorul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel