Creştere pensii cu 40%. Mircea Coşea, semnal de alarmă pentru 2021. Urmează un an ”foarte complicat”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Profesorul de economie Mircea Coşea a explicat care sunt riscurile economice ale creşterii pensiilor cu 40 la sută, aşa cum a legiferat din nou Parlamentul României. 

Declaraţia lui Mircea Coşea vine după ce un consilier BNR, Cristian Popa, a apreciat că "România se joacă cu focul şi deja se vede fumul", în ceea ce priveşte creşterea pensiilor. 

"Guvernul cred că se va opune cu toate mijloacele pe care le are la dispoziţie. Dl Cristian Popa semnalează un lucru pe care trebuie să îl luăm în considerare neapărat. Chiar dacă ne luăm după declaraţiile Parlamentului, care spune că s-ar putea aduna fonduri pentru această creştere, această adunătură de fonduri ar putea suporta creşterea doar câteva luni de zile.

Noi avem nevoie de sustenabilitate, ceea ce înseamnă o creştere economică, după calculele mele, cu plus 6 la sută în 2021. Nu avem vreo garanţie că asta se va întâmpla. Din contră, 2021 va fi un an foarte complicat şi intern, şi extern. În 2021 va trebui să punem în practică reforme, pentru că altfel vom intra pe o pantă descendentă de pe care nu vom mai putea ieşi. 2021 e un an încă impredictibil", a explicat Mircea Coşea la Antena 3. 

Astfel, spune specialistul, calculele de mai jos sunt inutile, în condiţiile date. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel