Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail redactia@dcnews.ro
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări

15 oct, 15:11
Creştere SPECTACULOASĂ a tranzacţiilor cu cardul în România. Cosmin Vladimirescu, MASTERCARD, a venit cu cifrele
Cosmin Vladimirescu, country manager Mastercard România, a declarat în cadrul dezbaterii online organizată de Asociaţia Română a Magazinelor Online cu ocazia Zilei Naţionale a Comerţului Online că tranzacţiile cu cardul în România sunt în creştere. 
imagine cu rol ilustrativ

"Pandemia a provocat o schimbare de comportament. Dar este singurul factor? Cu siguranţă, nu. Am ajuns aici prin multe eforturi şi cumva eforturile educaţionale şi investiţiile în tehnologie au făcut sens dintr-o perspectivă nouă. România a crescut constant şi chiar în ultimul an am văzut o creştere de peste 4%.

BNR raporta în iunie 2019 un număr de 17,7 milioane de carduri în piaţă, carduri de debit şi credit, fără cele de masă. În iunie 2020, numărul acestora a ajuns la 18,43 de milioane, ceea ce înseamnă o creştere de 4,16%, şi tot fără cardurile de masă. Astfel, a crescut şi utilizarea cardurilor. Dacă în trimestrul II 2019, BNR raporta cam 353 de milioane de tranzacţii de plată, în aceeaşi perioadă a acestui an numărul acestora a ajuns la 395 de milioane. Dacă adăugăm aici şi cardurile de masă, lucrurile arată chiar mult mai bine", a declarat Cosmin Vladimirescu.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri