Critici dure din PSD la adresa Guvernului Orban: Aceasta e singura soluţie
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Gov.ro
Foto: Gov.ro
Senatorul PSD Radu Oprea critică Guvernarea PNL. 

"România lucrurilor de neînțeles!

Apărătorii statului minimal și ai privătizării sistemului de sănătate publică, adică actualul guvern PNL, se miră astăzi că nu funcționează DSP-urile. Nici nu au cum atâta timp cât ani de zile, de la Băsescu - Boc încoace, am auzit că statul gras stă pe umerii antreprenorului subțire și că structurile bugetare trebuie decimate. Cine se gândea atunci la pandemie?

Ironia sorții este că cei care sunt cei mai vocali azi în privința ajutorului din partea statului român sunt chiar cei care până mai ieri preamăreau virtuțiile neoliberale ale individualismului. Vorbesc despre antreprenorii români care au poftă să facă și politică. Ceilalți doar îndură incompetența crasă a PNL-iștilor.

Știm deja că avem un guvern "minunat" care se luptă "eroic" și reușește să facă lucruri "fantastice". Singurul lucru incredibil este că mediul de afaceri supravietuiește cu doar 3% din PIB, bani alocați pentru sprijinirea lui (sursa raport Erste Bank), în comparație cu Ungaria 18% sau Cehia 14%", a scris Radu Oprea pe Facebook.

Radu Oprea: Care este singura soluţie

"Lucrurile chiar nu au cum să funcționeze într-o țară în care sportul național a devenit datul cu părerea. Turcan se pricepe la virusologie, Cițu crede că se pricepe la IMM-uri, Oros de abia acum a înțeles că agricultura a fost afectată de secetă, Anisie nu se pricepe la nimic, iar Violeta Alexandru minte continuu, necunoscând legile existente.

Ministrul Popescu care gestionează, conform atribuțiilor, economia, deci și mediul de afaceri, tace. Și tace fără folos, neînțelept, pentru că firmele românești suferă intens din cauza pandemiei. HoReCa este la pământ, în Prahova se anunță intrarea în insolvență a 50% din numărul de companii care activează în domeniu (comunicat Camera de Comerț si Industrie Prahova). Ministerul care are ca scop gestionarea, reglementarea, sprijinirea, promovarea sectorului IMM-urilor e sec de idei. Adică nimic.

În schimb, guraliv este Cîțu, care tot vorbește despre programul marginal IMM Invest încercând să arunce o fumigenă pentru a nu fi întrebat de colectarea veniturilor și lupta cu evaziunea fiscală care este parte din fișa postului său. Dacă nu performăm deloc în conformitate cu domeniul nostru de responsabilitate ministerială cum ne putem imagina ca lucrurile să functioneze?

Zilele trecute, niște PNL-iști explicau pe la posturile TV că acești supraoameni sunt atât de buni încât poporul român nu îi merită. Un popor nerecunoscător pentru efortul guvernului de a sprijini tunurile financiare de la Unifarm, ANRP sau companiile de asigurare a creditului financiar. Același popor care primește amenzi în loc de măști de protecție contra îmbolnăvirii cu Covid.

Dar dacă tot nu îi "merităm", singura soluție corectă este să îi ajutăm să plece", transmite senatorul social-democrat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel