Criticul literar Daniel Cristea-Enache a dedicat scriitorilor români Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Ministerul Culturii a organizat, în data de 19 februarie, la Muzeul Naţional de Artă al României, o serie de evenimente prin care a celebrat, cu ocazia Zilei Naţionale „Constantin Brâncuşi" 2020, memoria marelui sculptor la 144 de ani de la naşterea sa.

La ceremonia de decorare, în Sufrageria Regală, a unor personalităţi din domeniul literaturii şi artelor plastice, au participat Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu şi consilierul prezidenţial Sergiu Nistor, Şeful departamentului Cultură, Culte, Centenar. Şase personalităţi ale artelor plastice şi vieţii literare româneşti au primit decoraţii acordate de Preşedintele Klaus Iohannis.

Criticul literar Daniel Cristea-Enache, căruia i-a fost conferit Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria A - Literatura, a dedicat Ordinul primit scriitorilor români: „Sunt foarte onorat de acest Ordin. Țin să mulțumesc nu numai formal Președintelui României, dl Klaus-Werner Iohannis; de asemenea, distinșilor participanți la această ceremonie atât de simplă și atât de frumoasă, dl consilier prezidențial Sergiu Nistor,  dl Ministru al Culturii Bogdan Gheorghiu, și echipelor în totalitatea lor de la Administrația Prezidențială și de la Ministerul Culturii care au făcut totul pentru a fi cât mai frumos și cât mai curat.

Nu poate să existe critică literară fără literatură

În final, aș vrea să spun că un critic literar nu are sens, profesiunea aceasta nu are sens în absența literaturii asupra căreia se exercită. Nu poate să existe critică literară fără literatură, nu poate să existe critic literar fără scriitor; deci dedic acest Ordin tuturor scriitorilor români de valoare despre care am scris cronici literare de 20 de ani încoace. Mulțumesc.”

Criticul literar Daniel Cristea-Enache a fost decorat de Președintele României de Ziua Limbii Române, pe 31 august 2019:

„Președintele României, dorind a răsplăti meritele Domnului Daniel Cristea-Enache - conferențiar universitar la Facultatea de Litere a Universității din București -, cu prilejul Zilei Limbii Române, în semn de apreciere pentru activitatea meritorie pusă în slujba creației literare românești, pentru talentul și profesionalismul de care a dat dovadă de-a lungul activității sale, conferă Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria A - Literatura.

Președintele României, Klaus-Werner Iohannis” arată un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel