Criza de COVID-19. Directorul institutului „Marius Nasta“: Urmează o lună de foc
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Dr. Beatrice Mahler
Dr. Beatrice Mahler
Directorul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a comentat situația în care se află spitalele din România. Iată ce a spus.

Directorul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a comentat situația în care se află spitalele din România, în direct la Realitatea Plus:

„Până în acest moment am reușit să manageriem pacienții. Disponibilizăm fiecare pat și este o colaborare extrem de intensă cu centrul operativ. Nu am avut situații în care să nu avem ajutor, însă dificultatea gestionării cazurilor severe și critice este majoră.

Sper să nu ajungem într-o situație dificilă. Dacă numărul de cazuri, în următoarea săptămână, va avea aceeași pantă ascendentă pe care am văzut-o în ultimele două săptămâni, există posibilitatea să transformăm toate spitalele în spitale COVID-19. Până la urmă trebuie să acorzi cea mai mare atenție pacientului care are cea mai mare nevoie. Acest lucru va fi  extrem de dificil de suportat de populație. Avem și pacienți cu boli cronice care au acutizări, să nu uităm și de gripă, o altă provocare pe care o așteptăm.

Va fi o lună noiembrie de foc pentru spitalele din România.“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel