Criza din Coaliție, "învățătură pentru USR PLUS". Barna: Alternativa care ar fi fost? Să plecăm acasă supărați? Ajuta asta România? Nu!
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Dan Barna a vorbit despre criza din Coaliția de guvernare.

Vicepremierul Dan Barna a declarat că "România nu are altă opțiune de guvernare" în afara actualei Coaliții.

"Învățătură pentru USR PLUS"

Întrebat despre criza din Coaliție provocată de demiterea lui Vlad Voiculescu și a Andreei Moldovan, Dan Barna a spus, în direct la B1 TV că:

"Nu e un protocol simbolic cel semnat marți seară. E un acord care completează înțelegerea coaliției din decembrie, prin care am stabilit foarte clar regulile de lucru, tocmai pentru a evita și sunt optimist că nu vom mai trece printr-o situație similară precum demiterea lui Vlad Voiculescu. Am stabilit niște principii clare de colaborare. E învățătură de minte pentru noi de la USR-PLUS, poate ar fi trebuit să stabilim lucrurile astea de la început. Nu s-a întâmplat, a venit o criză, am depășit-o, am demonstrat că suntem suficient de înțelepți să depășim această criză.

Nu s-a oprit vaccinarea, a fost o criză politică, a fost depășită, prioritatea a fost și este vaccinarea și lupta cu pandemia. Nu există alternativă la această campanie de vaccinare!". 

"Fiecare și-a înțeles lecția. Alternativa care ar fi fost? Să plecăm acasă supărați că am fost nedreptățiți? Ajuta asta cu ceva România? Nu!"

"A fost o situație pe care nu ne-am dorit-o, n-am provocat-o și la care a trebuit să ne adaptăm din mers. Asta am făcut, e un episod încheiat, e o etapă, zic eu, de consolidare a coaliției, că atunci când treci printr-un astfel de episod vezi ce nu funcționează și rezolvi. Eu sunt încrezător că în perioada viitoare lucrurile vor merge mai bine.

Noi am fost în situația de a reacționa în această criză. Ea putea la fel de bine să nu se întâmple. Fiecare și-a înțeles lecția, eu sunt convins că am arătat maturitate. Alternativa care ar fi fost? Să plecăm acasă supărați că am fost nedreptățiți? Ajuta asta cu ceva România? Nu! Era opțiunea pe masă, fără îndoială, dar am găsit o variantă prin care să mergem mai departe și să întărim această coaliție, pentru că România nu are altă opțiune de guvernare. Nu e ca și cum plecă unii, vin alții și suntem în regulă. Această coaliție e singura care poate să treacă România prin criză și să reintrăm în acea logică de revigorare economică", a completat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel