Urmărește emisiunea live
Cros umanitar pentru susţinerea centrului de recuperare a sportivilor din Baia Mare
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Un cros umanitar se organizează în Baia Mare pentru susţinerea centrului de recuperare a sportivilor din judeţ.

Peste 500 de persoane au participat, sâmbătă, la crosul umanitar "Ajuta şi aleargă" iniţiat de Asociaţia Prietenii Spitalului, principalul ONG local implicat în dotarea anuală cu echipamente medicale a Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Baia Mare, din donaţii ale localnicilor.

Prezentă la startul crosului, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a apreciat interesul tinerilor, copiilor şi adulţilor de a participa la un cros care susţine moral, dar şi financiar, Centrul de recuperare pentru sportivii maramureşeni aflat în Complexul "Lascăr Pană" din municipiul Baia Mare.

"Gestul dumneavoastră e unul frumos şi lăudabil", a spus Sorina Pintea.

Ce vor achiziționa

La startul din Piaţa Millenium (fostul Centru Vechi - n.r.) au fost prezenţi numeroşi locuitori din municipiul Baia Mare, pentru a-i susţine pe concurenţi.

Potrivit organizatorilor, această primă ediţie a competiţiei este dedicată celor care au făcut din sport un mod de viaţă şi o pasiune, respectiv sportivilor maramureşeni. Din banii strânşi, Asociaţia Prietenii Spitalului va achiziţiona un aparat modern de recuperare şi refacere numit TECAR, aparat care va intra în dotare Centrul de recuperare pentru sportivii din Complexul "Lascăr Pană".

Aparatul va ajuta la ameliorarea durerii şi tratarea unor afecţiuni diverse, cum ar fi luxaţii, entorse, bursite, tendinite, rupturi, contracturi sau întinderi musculare, traumatisme osoase sau ligamentare, prevenirea accidentărilor sportive, tratament pre şi post-operator în diferite afecţiuni ortopedice (rupturi ligamentare, leziuni de menisc etc.), recuperarea post-fracturi. Preţul de achiziţie a fost estimat la aproximativ 10 000 de euro.

Visul lor

"Visul nostru este de a crea un eveniment anual în care să alergăm împreună pe străzile municipiului Baia Mare, atât pentru binele nostru, cât şi pentru al celor care au nevoie de sprijinul nostru, atât sportivi, dar şi alte categorii sociale", a spus unul dintre coordonatorii asociaţiei, Călin Herţeg.

Participanţii la cros, copii, tineri şi adulţi, au plătit o taxă de participare care a oscilat între 20, 30 şi 50 de lei. Premiile acordate de Complexul Sportiv Naţional "Lascăr Pană", în valoare de 1.800 de lei, constau în abonamente la bazinul de înot.

Premierea câştigătorilor a avut loc în Parcul Regina Maria din municipiul Baia Mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel