La cine trimite Guvernul PNL banii de la rectificarea bugetară. Acuze DURE de ȘANTAJ politic - dovada
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Rectificarea bugetară a Guvernului PNL este pusă sub semnul întrebării cu privire la destinația și cuantumul sumelor de bani trimise în teritoriu.

'PNL folosește bugetul țării ca pe propriul buzunar

Rectificarea bugetară – instrument de șantaj electoral pentru tulceni

Guvernul PNL a făcut o rectificare bugetară cu două săptămâni înainte de alegerile locale, cu scopul declarat de a ajuta administrațiile locale în lupta cu virusul Covid-19. În realitate, însă, mai mulți aleși locali Social-Democrați acuză că banii au fost împărțiți discreționar, către localitățile conduse de Liberali.

,,Rectificarea bugetară a Guvernului PNL a fost făcută în bătaie de joc pentru tulceni. Criteriul de alocare a fost unul strict politic. Guvernanții de la București nu pot ieși din logica electorală și calcă pe interesele reale ale tulcenilor. Diferențele semnificative de fonduri alocate între localitățile PNL și cele PSD sunt evidente, pentru oricine consultă documentul. Executivul PNL a împărțit tulcenii în galbeni și roșii, fără să le pese că fiecare om din fiecare localitate contează și că nevoile sunt egale, pentru că toți ne confruntăm cu aceeași criză epidemiologică.", spune Horia Teodorescu, Președintele Consiliului Județean Tulcea.

La nivelul județului Tulcea, discrepanțele alocării fondurilor din rectificare sunt evidente și sunt dovedite de cifre. Consiliul Județean Tulcea nu a primit niciun ban. Municipiul Tulcea a primit de la Guvern de 4 ori mai puțini bani decât Primăriile Babadag (primar PNL) și Măcin (primar PNL), în condițiile în care Babadag are de 9 ori mai puțini locuitori decât Municipiul, iar Măcin, de 18 ori mai puțini.

De asemenea, reședința de județ a primit de două ori mai puțini bani decât comune precum Grindu (PNL), Ciucurova (PNL) sau Casimcea (PNL).

Un alt exemplu relevant, Luncavița a primit de ori mai mult decât Jurilovca, în condițiile în care cele două localități au același număr de locuitori.

,,Noi am știut să ne gospodărim și am atras, an de an, fonduri pentru investiții în proiectele de care județul are nevoie pentru a se dezvolta. Anul aceasta, însă, pentru că Guvernul PNL este interesat doar de alegeri și nu de oameni, s-a pus presiune pe bugetele administrațiilor locale. Resurse majore de la bugetul județean au fost folosite pentru combaterea epidemiei, cu promisiunea guvernanților că ni se vor returna. Nu cred că mai e o surpriză pentru nimeni, dar nu s-a întâmplat acest lucru. Așa că acum ne găsim în situația în care putem intra în incapacitate de plată pe domeniul asistenței sociale și nu numai, din cauza unui Guvern care crede că bugetul statului e contul personal.", declara Horia Teodorescu, Președintele Consiliului Județean Tulcea.

Cele 19 primării PNL din județ au primit 15 milioane de lei, aproape dublu față de cele 30 de primării PSD, care au primit împreună doar 8 milioane de lei.' potrivit unui comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel