Cum afli dacă maşina are kilometrajul schimbat. Semnele care dau vânzătorul de gol
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Iată câte sfaturi despre cum poţi afla dacă maşina pe care vrei să o cumperi are kilometrajul modificat. 

Raportul arată mai mulți kilometri la intrare în service

Dacă mașina a avut 220.000 de kilometri la ultima revizie și acum are 180.000, lucrurile sunt simple în acest caz. Se poate întâmpla totuși ca cifrele să fie introduse greșit în baza de date. E eroare rară care poate fi însă, verificată.

Mașina este din 2010, dar a parcurs doar 50.000 de kilometri

O mașină de 10 ani cu 50.000 de kilometri la bord poate fi un autoturism suspect. În cazul în care cifrele arătate în bord ar fi reale, ar însemna că proprietarul a parcurs în medie 5.000 de kilometri pe an, adică aproximativ 416 kilometri pe lună. Dacă nu este vorba despre o clasică, puțin probabil.

Interiorul mașinii este foarte uzat

O cabină de Mercedes-Benz, de exemplu, cu doar 150.000 de kilometri, piele nu trebuie să fie ruptă, schimbătorul nu trebuie să fie decolorat, chederele nu ar trebui să fie dezlipite. Dacă sunt, înseamnă că mașina are mai mult, scrie promotor.ro

Vânzătorul îți propune o altă mașină decât cea pentru care ai sunat

Dacă vânzătorul îți propune o altă mașină decât pe care ai dori să o achiziționezi, sunt șanse mari ca acesta să fie un samsar. Mașinile care ajung pe mâinile acestui tip de intermediari trebuie verificate suplimentar pentru că există riscul unui kilometraj dat înapoi.

Vânzătorul refuză o verificare la reprezentanță

Dacă vânzătorul refuză o verificare la reprezentanță înseamnă că are ceva de ascuns. Poate ar fi bine să nu îți irosești economiile pe o astfel de tranzacție. Cel care vinde știe că la o astfel de verificare, se poate afla kilometrajul real al autoturismului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel