Cum arată Italia după ce a fost lovită de coronavirus. ”Oamenii sunt îngroziți” VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Italia interzice prin decret ca oamenii să intre și să părăsească focarele coronavirusului.   Coronavirusul a ajuns și la Milano, unde s-au închis școlile, dar și în Veneția, care a suspendat carnavalul.

"Oamenii s-au închis în casă și nu mai ies de acolo. Sunt îngroziți", a explicat Marcello din Codogno, orașul considerat punctul central al focarului de coronavirus înregistrat în nordul Italiei. Marcello are de mult timp un site dedicat schimbului de informații despre orașul său, care are 15.907 de locuitori. Acolo oamenii găsesc date despre ce se întâmplă vizavi de coronavirus.

”Mi se pare exagerat să nu ieși din casă", a explicat el. Prin urmare, Codogno a fost un oraș pustiu duminică, scrie 20minutos.es.

Una dintre preocupările cetățenilor este dacă vor putea găsi mâncare și, prin urmare, atât în orașe precum Casalpusterlengo, cât și Codogno, autoritățile trimit mesaje prin care informează că unele supermarketuri vor rămâne deschise peste program. În Italia se poate vedea cozi interminabile de oameni cu măști pe față care așteaptă să colecteze produse.

Măsuri strice au fost luate în acest week-end, inclusiv punerea în carantină a 10 orașe, după ce au fost confirmate mai multe cazuri în regiunile Lombardia și Veneto.


Ministrul italian al Sănătății Roberto Speranza a anunțat măsurile de restricție impuse în mai multe zone afectate, care includ închiderea instituțiilor publice, limitarea transportului, supravegherea și punerea în carantină a oamenilor care ar fi putut fi expuși virusului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel