Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail redactia@dcnews.ro
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări

27 oct, 13:49
Cum faci CHIFLE Kaiser ca cele de la LIDL. Calde, pufoase și proaspete, direct din cuptorul tău
Kiflele Kaiser se pot prepara foarte ușor, acasă. Iată de ce ai nevoie și ce ai de făcut. Vei repeta această rețetă, cu siguranță.

Ingrediente

- 500 g de făină 

- 8 g sare

- 7 g de drojdie instant

- 160 g apă

- 150 g lapte

- 1 lingură / 7 g miere

Vezi și: CARTOFI înăbușiți cu USTUROI și cimbru. Gustarea delicioasă și rapidă

Cum se prepară

Într-un bol amestecați făina cu sarea. Adăugați drojdia, apa, laptele și mierea și frământați timp de 12 și 15 minute. Trebuie să obținem un aluat elastic, care să fie ușor lipicios, potrivit retetepractice.ro. Se pulverizează cu puțin ulei  și se lasă să se odihnească 2 ore într-un bol, acoperit cu folie alimentară. Apoi împărțiți aluatul în 12 bucăți egale de doar aproximativ 70 g fiecare. Formați bucățile de aluat în bile, așezați-le pe tava tapetată cu foaie de cop și acoperați-le cu o folie alimentară tapetată cu făină și lăsați-le să se relaxeze timp de 10 minute.

Preîncălziți cuptorul la 220ºC. Timpul de preparare din acest moment până când pâinea intră efectiv în cuptor este de aproximativ 1 oră. Dacă aveți ștampilă pentru chiflele kaiser apăsați pe fiecare bilă de aluat, dacă nu încercați să faceți tăieturile cu un cuțit. Acoperiți-le și lăsați așa aproximativ 1 oră. Când credeți că  au crescut destul de mult, faceți cu degetul o adâncitură foarte mică în aluat. Dacă rămâne urmă, pâinea este gata de pus la copt.

Vezi și: Ce să pui în CAFEA pentru o AROMĂ INTENSĂ. Substanțele dăunatoare vor fi înlăturate

De asemenea, puteți decora chiflele cu semințe de susan sau semințe de mac înainte de a le pune în cuptor. Se pulverizează cu puțină apă și se presară  semințele. Puneți o tavă mică de copt metalică pe fundul cuptorului atunci când preîncălziți cuptorul și turnați o jumătate de cană de apă fierbinte imediat după introducerea pâinii în cuptor. Eliberați un pic de abur, lăsând ușa cuptorului întredeschisă cu 5 minute înainte ca pâinea să fie gata. Coaceți în cuptorul preîncălzit 20 de minute și lăsați să se răcească pe un grătar.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri