Cum faci mămăliga perfectă. Secretele celui mai popular aliment
Mămăligă
Mămăliga a avut mereu un loc de cinste în bucătăria românească.
Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să obții mămăliga perfectă:
După ce ai pus apa la fiert cu un praf de sare, presară și un praf de mălai în apă. Nu aștepta până când apa deja clocotește pentru a turna restul de mălai.
Pentru o mămăligă mai fină, toarnă mălaiul în ploaie, nu dintr-o dată.
Poți folosi lapte în locul apei.
Amestecă pe tot parcursul fierberii mălaiului.
Dacă nu gătești mămăligă în post, adaugă o lingură de unt la final, după ce închizi focul, notează retetepractice.ro. Lasă mălaiul să fiarbă aproximativ 30 de minute înainte de a stinge focul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Ascultă articolul în limba română Listen to the article in English Écoutez l'article en français Playlist audio - ascultă toate știrile
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Bacterie de origine fecală găsită în 2 milioane de sticle de apă ”de fițe”
- Ce nu știai despre praful din Sahara. „Călătoria“ de mii de kilometri datorită căreia se dezvoltă pădurea amazoniană
- Efectele prafului saharian asupra sănătății. Beatrice Mahler: Cine trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- Pască pufoasă fără aluat
- Horoscop 24 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care-și pierde controlul. Va fi foarte greu să-ți revii!
- 5 pași pentru un somn mai bun conform oamenilor de știință
- Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Răsturnare de situație de la Poșta Română
- Cățelul tău are căpușe? Află cum le poți îndepărta în siguranță