Cum fentează USR-PLUS legea electorală. Imagini BOMBĂ din București
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Mai multe Birouri Electorale au decis că USR - PLUS a încălcat legea. Ce ”soluție” au găsit pentru a evita răspunderea, în campania electorală. 

DCNews a publicat două decizii în acest sens, una luată de BEJ Botoșani la sesizarea unui cititor al site-ului care ne-a adus în atenție subiectul, alta luată de BEJ Timiș. 

În respectivele decizii, Birourile Electorale au constatat că modalitatea de campanie a USR - PLUS pentru alegerile parlamentare este în afara legii electorale. BEJ Timiș a scris clar în decizie că ”reprezintă o modalitate disimulată de campanie prin mijloace nepermise de lege”. 

Legea 334/2006 prevede că afișele electorale trebuie aă aibă dimensiunea 500 mm x 300 mm, cu denumirea partidului/ alianței electorale, denumirea operatorului care le-a realizat, codul unic de identificare, triajul. Aceeași lege mai prevede că este INTERZIS să fie produse și difuzate materiale de propagandă electorală în alte condiții decât cele prevăzute de legea menționată. 

Vezi mai multe despre context și subiect: 

EXCLUSIV  USR - PLUS, activități INTERZISE? Imagini explozive de pe marginea drumului. DECIZIE: Campanie disimulată, mijloace nepermise

EXCLUSIV  USR-PLUS, campanie electorală în AFARA LEGII, INTERZISĂ de Biroul Electoral. Decizie de ultim moment

EXCLUSIV  Ce a făcut USR - PLUS după decizia Biroului Electoral. GALERIE FOTO explozivă. ”Anunțați poliția”

În plângerea către BEJ Botoșani, cititorul DCNews a precizat că afișarea pancartelor este asociată în mod clar cu USR - PLUS prin prisma gecilor inscripționate cu denumirea alianței - după cum se poate vedea și-n fotografiile din știrile de mai sus. 

Ei bine, astăzi, în București, într-o intersecție foarte aglomerată, cu câte trei benzi pe sens, au apărut, mai mulți tineri cu aceleași mesaje de campanie ca ale USR - PLUS, cel mai cunoscut fiind ”Fără penali în funcții publice”, dar fără geci cu denumirea alianței. Nici de această dată pancartele nu prezentau date de identificare, conform legii electorale. 

Imagini DCNEWS

3. foto DCNew... (usr-plus-campanie-2_08319400.jpg)4. foto DCNew... (pancarte-usr_93493800.jpg)5. foto DCNew... (usr-plus-campanie_84119500.jpg)7. foto DCNew... (usr-campanie_45520500.jpg)8. -imagine fara descriere- (campanie-usr_70228600.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel