Cum funcționează magazinul alimentar fără casieri. Pui în plasă și ai plecat
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Amazon Go este un concept de magazin fără casieri, plin de camere și conectat la internet.

Amazon Go este un concept de magazin fără casieri, plin de camere și conectat la internet. Recent, compania americană a dezvăluit și primul magazin alimentar de tipul Go, care se află în Seattle, Statele Unite, iar jurnaliștii de la Cnet au fost primiți înăuntru.

Pentru a intra în magazin, cumpărătorii trebuie să scaneze codul din aplicația Amazon. Odată intrați, clienții pot lua o plasă de rafie gratuită în care să pună cumpărăturile. Diferența față de Amazon Go clasic, care deja funcționează în SUA și Marea Britanie, este că Amazon Go Grocery are fructe, legume, lactate, carne și multe altele.

Totul este supravegheat

 (w670)

Revoluția impusă de magazinele Go este lipsa casierilor și comoditatea cu care se fac cumpărăturile. Clienții nu trebuie să aibă portofelul în buzunar ori telefonul, totul fiind bazat pe o rețea de camere din magazin.

Clasicele magazine Amazon Go au fost concepute să detecteze, cu ajutorul camerelor și inteligenței artificiale, produsele care erau luate din raft de către clienți. Acest lucru poate fi „ușor" atunci când cutiile au aceeași mărime, însă situația devine mai dificilă în cazul fructelor și legumelor, care sunt, în mod natural, de diferite mărimi și forme.

Complexitatea din spatele magazinului

 (w670)

„Un lucru foarte important pentru noi a fost faptul că am vrut să ascundem complexitatea din spatele magazinului. Așadar, când ești înăuntru, poți cumpăra pe cât de natural posibil ceea ce dorești pentru cina de diseară, fără să îți bați capul în legătură cu complexitatea din spatele scenei", a spus un reprezentat al magazinului Amazon. „Ceea ce face acest lucru foarte greu este mulțimea de produse neîmpachetate".

Amazon încă nu a precizat dacă acest tip de magazin alimentar este primul dintr-o rețea mai largă sau nu, însă numele este unul amuzant și futurist: „Doar ieși pe ușă". Acest lucru se referă, bineînțeles, la faptul că odată ce clienții au terminat de pus lucrurile în sacoșă, aceștia pot ieși din magazin fără să scaneze nimic, fără să plătească nimic, deoarece suma este retrasă automat de pe cardul conectat.

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel