Cum plantezi pomii fructiferi. La ce distanță trebuie puși față de gardul vecinului: Ce spune legea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay
Cum plantezi pomii fructiferi. În cazul în care ai de gând să plantezi mai mulți pomi fructiferi, trebuie să știi la ce distanță să îi pui față de gardul vecinului. Iată ce spune legea.

Cum plantezi pomii fructiferi. La ce distanță trebuie puși față de gardul vecinului

Cum plantezi pomii fructiferi. Ce spune legea. Articolul 613 din Legea nr. 287 spune următoarele: „În lipsa unor dispoziţii cuprinse în lege, regulamentul de urbanism sau a obiceiului locului, arborii trebuie sădiţi la o distanță de cel puţin 2 metri de linia de hotar, cu excepţia acelora mai mici de 2 metri, a plantaţiilor şi a gardurilor vii.”

Cum plantezi pomii fructiferi. De asemenea, în cazul în care vecinul tău nu respecta această distanţă, eşti îndreptăţit să ceri scoaterea acestuia sau tăierea, la înălţimea cuvenită, a arborilor pe cheltuiala proprietarului fondului pe care aceştia sunt ridicaţi, potrivit cumsa.ro.

Cum plantezi pomii fructiferi. Dacă rădăcinile sau ramurile arborilor depăşesc gardul şi intră pe terenul tău, ai dreptul de a le tăia. Ai dreptul de a păstra fructele căzute în mod natural pe terenul tău.

Cum plantezi pomii fructiferi. Caişii, piersicii, prunii, merii sau perii au nevoie de 4 metri distanţă între ei şi 4 metri distanţă între rânduri. Dacă plantezi cireşi, pomii au nevoie de 5 metri distanţă între ei şi 5 metri distanţă între rânduri. La fel se întâmplă şi în cazul nucilor.

Vezi și: Grădinărit. Pregătirea și fertilizarea solului - Cum se face

Zambile în ghiveci. Cum le îngrijești și unde trebuie să le ții dacă vrei să reziste mult timp

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel