Cum previi crampele musculare din timpul condusului
Data publicării:
Autor: Adisa Codruț
WhatsApp
Mulți oameni se confruntă cu crampe la picioare în timp ce conduc, mai ales atunci când au de parcurs distanțe lungi.


Crampele musculare pot fi cauzate de insuficiență de potasiu și deshidratare, conform „Mayo Clinic Family Health Book". Bețimultă apă și luați suplimente. Dacă întâmpinați frecvent crampe la picioare, există mai multe exerciții pe care le puteți face înainte și după condus pentru a reduce durerea, notează Livestrong.

întinderi

Întindererile dezleagă mușchii și ajută la prevenirea spasmelor, crampelor și a altor afecțiuni dureroase, conform manualului „Biologie: viața pe pământ cu fiziologie". Înainte de a conduce, întindeți picioarele trăgând piciorul în sus, în spatele, astfel încât partea din spate a gambei să întâlnească partea din spate a coapsei. Aplecați-vă și atingeți degetele de la picioare. Acest lucru poate slăbi mușchii din spate; un spate strâns contribuie frecvent la crampe dureroase ale picioarelor. Pentru a vă întinde, stați la aproximativ doi metri lipit de un perete. În timp ce vă mențineți picioarele pe podea, aplecați-vă înainte, astfel încât mâinile să atingă peretele.

Rotatii ale gleznei

Condusul poate pune efort pe mușchii sensibili ai gleznei, în special atunci când piciorul trebuie să rămână într-o poziție pentru o perioadă îndelungată, potrivit „Mayo Clinic Family Health Book". Înainte de a conduce, întindeți piciorul. Cu vârful degetelor îndreptate, mișcați-vă piciorul în cerc. Repetați de cinci până la 10 ori. Faceți pauze dese de la conducere în timpul unei călătorii lungi și repetați acest exercițiu.

Exerciții de spate

Spatele poartă majoritatea greutății corpului, iar mușchii slabi ai spatelui contribuie la durere într-o varietate de locații, conform „Biologie: Viața pe Pământ cu Fiziologie". În timp ce conduceți, concentrați-vă pe contractarea și apoi relaxarea mușchilor din spate. Mențineți o poziție verticală.

Exercitii pentru picioare

Cârcelul este un spasm muscular dureros la nivelul picioarelor. Frecventă în timpul condusului, această afecțiune este adesea cauzată de încordarea musculară și de timpul petrecut într-o poziție sedentară, potrivit "Asociației Medicale Americane Family Medical Guide". Pentru a ameliora durerea bruscă, intensă, întindeți-ți piciorul extinzând degetele de la picioare și atingând podeaua mașinii. Dacă durerea continuă, masați zona afectată.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel