Cum s-a transformat un oraș kenyan în "Mica Italie". Paradis tropical ce merită vizitat - GALERIE FOTO
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Cum s-a transformat Malindi din Kenya în „Mica Italie”.

Malindi, un oraș de pe litoralul Oceanului Indian, care a fost fondat în secolul al XIII-lea, se află la 120 km nord-est de Mombasa și este cunoscut sub numele de „Mica Italia” de la sfârșitul anilor 1960.

Stațiunea turistică este plină de restaurante italiene, pizzerii, delicatese și magazine de gelaterie - panourile publicitare sunt publicate în limba italiană, meniurile restaurantelor oferă digestive după cină, cum ar fi Limenoncello și Amaro.

Cei mai mulți oameni din Malindi vorbesc italiană, de la menajere și șoferii de tuk-tuk, până la chelnerii din restaurante. 

Supermarketul din centrul orașului Malindi este condus de un italian și este plin de importuri, de la vin, paste, borcane de măsline și capere, selecție fină de brânză Parmigiano-Reggiano, salam și șuncă italiană.

Primii italieni care au ajuns în oraș au fost ingineri și oameni de știință, cărora le-a plăcut ceea ce au găsit. În curând s-a răspândit vestea despre plajele curate ale Malindi și abundența fructelor de mare, scrie BBC

În anii '70, comunitatea a început să prindă contur, mulți stabilindu-se în Malindi și căutând oportunități în industria turismului. S-au deschis hoteluri, restaurante, s-au construit vile pe plajă. 

Între 1980 și 1990, turismul a explodat și estimările sugerează că 4.000 de italieni locuiau în oraș.

Astăzi, deși Malindi nu mai este atât de populat cu italieni, rămâne un paradis tropical ce merită văzut. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel