Cum s-a văzut moţiunea de la Bruxelles. Maria Grapini, ipoteză explozivă: Greşeli majore faţă de România
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Maria Grapini FOTO Agerpres
Maria Grapini FOTO Agerpres
Europarlamentarul PSD Maria Grapini a explicat, în exclusivitate pentru DC NEWS, cum s-a văzut moţiunea de cenzură şi demiterea guvernului Dăncilă de la Bruxelles. De asemenea, ne-a explicat şi care sunt greşelile pe care le-a făcut în ultima perioadă preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, mai ales faţă de România. 

"La Buxelles e mare agitaţie cu finalizarea comisiei, deci nu prea a fost timp să discutăm despre căderea guvernului, dar nici nu e un lucru care numai în România se întâmplă. Sigur, am fost întrebată din grup ce se întâmplă cu moţiunea, am explicat, dar pe mine mă interesează mai mult ce se întâmplă în România, decât  opiniile de la Bruxelles. Pe ei cred că ar trebui să îi intereseze mai puţin de noi decât pe noi. A picat guvernul, a fost acest semn de întrebare, de ce s-a întâmplat, noi am explicat că, în ciuda tuturor măsurilor luate pentru cetăţeni, acest lucru s-a întâmplat. Problema este că acest lucru a amânat nominalizarea comisarului şi există riscul să se amâne acum votul pentru toată comisia, pentru că fiind respinsă şi candidata Franţei, dar şi cel al maghiarilor, se poate amâna, pentru că nu e timp de audieri", ne-a declarat în exclusivitate Maria Grapini. 

Ursula von der Leyen, greşeli majore faţă de România

"Doamna von der Leyen a făcut o greşeală, după părerea mea majoră, a început cu stângul. Nu poţi să îţi anunţi echipa şi după aia să constaţi că nu îndeplinesc criterii de integritate, pentru că să ne amintim, după ce a făcut interviuri cu toţi a anunţat că aceasta este echipa, ba chiar a alocat şi portofolii. Pasul trebuia invers, întâi clarificate criteriile de integritate şi apoi anunţată echipa. 

A doua mare greşeală, de data asta pentru România, este că doamna Ursula a amânat, după respingerea Rovanei Plumb, ca imediat să nominalizeze din propunerile făcute de Guvern, următoarea persoană. De ce? A aşteptat moţiunea. Ori asta este o greşeală morală fantastică. Nu am auzit într-o ţară să aşteptăm să cadă guvernul şi apoi să vină altă nominalizare. Din punctul meu de vedere, riscă să cadă comisia la vot, dat fiind că şi ea a trecut cu doar opt voturi. A creat atâtea nemulţumiri şi din punct de vedere al configuraţiei portofoliului, din punct de vedere al mărimii portofoliului pentru anumiţi comisari. Nu numai noi am fost supăraţi, ci şi polonezii, şi ungurii, şi Franţa. Ea riscă să nu treacă la vot, pentru că nu a fost o procedură corectă. Formarea comisiei de către dl Juncker a fost organizată, nu aiuritoare ca acum", a mai declarat europarlamentarul. 

Moţiunea, într-un moment cum nu se poate mai prost

"Aşadar, a picat prost moţiunea. Poate de aceea au şi amânat cei din opoziţie moţiunea, calculând să o pună acum tocmai pentru ca acest guvern să nu nominalizeze comisarul. Dar nu e bine pentru noi, pentru că vor intra oameni noi în consiliile de miniştri exact acum când se împart bani pentru noul cadru financiar. Oricât de bine pregătiţi ar fi, deşi am dubii la ce aud, nu au experienţa necesară. La început o să tacă şi o să asculte, pentru că nu cunosc ce se întâmplă. E un moment prost pentru noi, mai ales că e cu un an înainte de alegerile parlamentare", a conchis Maria Grapini. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel