Cum să eviţi ca cineva să se folosească de indentitate ta pe internet
Data publicării:
Autor: Ana Vasilescu
WhatsApp
Internet
Internet
Din cauza numeroaselor aplicaţii mobile, putem deveni foarte uşor victime ale pirateriei pe internet. De aceea, crește nevoia de a ne proteja împotriva utilizării necorespunzătoare a datelor noastre personale în mediul online.

Deși operatorii de jocuri online oferă adesea un mediu sigur cu mai multe măsuri de securitate, fiind foarte atenți cu parolele sau datele noastre personale, există anumite riscuri.

Iată ce trebuie să faceţi pentru a vă proteja identitatea:

Operatorii jocurilor online trebuie să implementeze metode de autentificare sigure, în sistemele lor tehnice. Înainte de a obține aprobarea oficială, acestea vor fi certificate de laboratoare independente. În teorie, prin acest lucru se evită faptul ca, după ce un cont a fost creat, cineva să vă poată fura datele.

Dacă se întâmplă acest lucru, acea persoană va putea paria din contul dvs, dar va fi dificil să retragă banii. Atunci când cineva dorește să facă un transfer, operatorul verifică acordul dintre titular, contul de jocuri și contul final utilizat pentru efectuarea retragerii.

Este la fel ca phishingul? Nu. Această infracţiune nu se referă la hackingul unui cont deja creat, ci la utilizarea datelor dvs. personale pentru a crea un cont nou.  

Dacă ne-am înregistrat și cineva încearcă să folosească datele noastre, vom primi o notificare. În acest caz, informațiile de contact ale userilor vor fi furnizate pentru a rezolva problema, după efectuarea unei verificări. Pe lângă scanarea buletinului, va fi necesară trimiterea unui video pentru a ne verifica identitatea.

Alte măsuri de securitate

 

Pentru a paria online, este esențial să ne furnizăm numele și prenumele, CNP-ul, data nașterii, o metodă de plată și o adresă sau un formular de contact. Aceste date vor fi verificate în baza de date a Direcției Generale a Poliției. În cazul în care un minor încearcă să se înregistreze la un operator folosind prenumele și numele, dar falsificându-și data nașterii, acesta este detectat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel