Ingrediente
12 kg roşii bine coapte
8 cepe
4 morcovi mari
4 ardei roşii
15 căţei usturoi
8 fire ţelina frunze
sare
ulei
Vezi și: Ciorbă rece de dovlecei cu roșii. Este perfectă în zilele călduroase. Răcoroasă și delicioasă!
Cum se prepară
Cum se face bulionul. Rețeta românească extrem de simplă. Într-o cratiţă largă se pune ulei pe fund, cât să se formeze o peliculă subţire. Se încinge şi se adaugă ceapa tocată şi morcovii daţi pe răzătoarea mare. Se dă focul la mic şi se căleşte totul până ceapa prinde un pic de culoare (va dura cca 45 minute), potrivit e-retete.ro.Se amestecă din când în când în legume, potrivit e-retete.ro.
Cum se face bulionul. Rețeta românească extrem de simplă. Cât se călesc legumele, pregătiţi roşiile. Acestea se spală bine. Se taie în două şi se curăţă de codiţe şi cotoare. Se taie bucăţi. Se trec bucăţile prin maşina de roşii (cea care separă pulpa şi sucul de pielițe şi seminţe).
Cum se face bulionul. Rețeta românească extrem de simplă. Se adaugă roşiile peste legumele călite. Se mai pun în oală frunzele de ţelină, căţeii de usturoi curăţaţi, dar lăsaţi întregi şi ardeii curăţaţi de cotoare şi tăiaţi în câteva bucăţi mari.
Vezi și: Cum să tai CEAPA fără să plângi. Cele mai eficiente trucuri
Cum se face bulionul. Rețeta românească extrem de simplă. Se aduce la fierbere şi se lasa să fiarbă la foc mediu până scade la jumătate (durează în jur 2 ore). Se amestecă rar în el. Se scot frunzele de ţelină şi ardeii din bulion. Ce rămâne în oală se mai trece o dată prin maşina de roşii pentru a obţine un sos fin (fără bucăţi de ceapă şi morcov). Bulionul se pune iar pe foc, se adaugă sare după gust dacă doriţi şi se mai fierbe 10 minute.
Cum se face bulionul. Rețeta românească extrem de simplă. Spălaţi 12 sticle de 300 ml, le uscaţi, le puneţi pe o tavă şi le băgaţi în cuptorul încins la 200C cam 15-20 min, să se sterilizeze. Capacele se fierb câteva minute în apă şi apoi se scot pe şerveţele de bucătărie să se scurgă. Bulionul fierbinte se toarnă în sticlele fierbinţi. Se înfiletează bine şi se pun sub o plapumă până a doua zi. Se păstrează în loc răcoros.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Horoscop 28 martie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are nevoie de o schimbare. Bucură-te de viață!
- Alternativa din capitalele europene, după interzicerea centralelor pe gaz. Ștefan Pălărie (USR): Nu transportă gaz până în apartament
- AFM, finanțare de 1900 de euro pentru fiecare familie unde venitul pe membru este sub 1700 de lei. Ce este programul ”Prima Conectare”. ”Aduceți civilizația în casa omului”
- Dan Negru mai vrea o lege dacă se decide închiderea supermarketurilor în weekend: Să-i interzică lui Bartoș!
- BANCUL ZILEI: După căsătorie...
- Strategul Cristian Socol, reacție la ultimele date Eurostat despre România. Am depășit și Ungaria. Cea mai mare viteză din ultimii 10 ani
- Şedinţă de Guvern: Modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, pe ordinea de zi
- Un înlocuitor al zahărului, mai dăunător decât zahărul în sine. Medicii trag un semnal de alarmă: Evitați-l!
- Alexandru Rafila, reacție după ce Oana Sivache (ASSMB) a fost inculpată de DNA
- Motivul pentru care testele PISA nu sunt relevante pentru România. Marian Staș, coordonator de programe educaționale: Analfabetismul logic e problema