Urmărește emisiunea live
Cum se face justiție în România. Decizie REVOLTĂTOARE în cazul mamei mele
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
justiție
justiție
A face justiție înseamnă a emite o sentință bazată pe probe. De obicei, în țări normale, justiția este făcută pentru a obține dreptatea, pentru a repara un rău facut și pentru a îndrepta răufăcătorul proporțional cu gravitatea faptei. În România, între aceste două noțiuni, există o mare diferență. 

Iată un exemplu despre diferența între justiție și dreptate în România. Mama mea a fost lovită, acum doi ani, pe trecerea de pietoni de un șofer neatent. S-a ales pe loc cu fracturi la șold, mână și picior. Încă de la început s-a știut că fractura de la glezna este irecuperabilă. Adică va șchiopăta toată viața. A urmat un poces la judecătoria din Focșani. Șoferul nu era băut și nu avea viteză, dar a recunoscut că a greșit că trebuia să oprească. 

Decizia

A venit și decizia instanței: mama a primit 15 mii de euro despăgubiri morale pentru faptul că a stat imobilizată 112 zile la pat și pentru faptul că de atunci merge și va merge ca o șchioapă toată viața. A primit și 5 mii de euro despăgubiri materiale pentru perioada de îngrijire pentru tot ce a cheltuit, pe bonurile aferente. Șoferul a primit 1 an de închisoare cu suspendare, plus 60 de zile de muncă în folosul comunității, plus obligația să facă un program de reabilitare, plus să se prezinte la poliție doi ani până îi vine acru. 

Consecințele


Cine a ieșit în câștig aici? Mama ? Șoferul? Nu, ci firma de asigurări care plătește aceste sume derizorii pentru șoferul asigurat RCA. 

Cam așa se face "dreptate" în România când este vorba despre oamenii simpli vs. firme. Așa se face "dreptate" și când e vorba despre oameni simpli vs. politicieni, barosani etc. Judecătoarea l-a îngropat pe șoferul care a greșit fără intenție, maică-mii nu i-a dat pe măsura suferinței. Iar firma a ieșit ieftin. Asta e un exemplu pentru cei care se uită în gura tuturor mâncătorilor de rahat politici care idolatrizează justiția până încep să aibă de-a face cu ea, dar și în gura tuturor infractorilor politici care susțin că reformează justiția pentru oamenii simpli. Deci avem justiție, dreptate când? 

VEZI ȘI: Alistar și Chelaru (CSM), solicitări URGENTE pentru justiție


VEZI ȘI: Completurile de 5. Borza deschide 'Cutia Pandorei'. BOMBA săptămânii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel