Cum se prăjesc corect cartofii. Ai procedat greșit până acum. Secretele bucătarilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Cum se prăjesc corect cartofii. Pentru o porție de cartofi prăjiți crocanți trebuie să știi câteva secrete. Iată cum poți obține o gustare delicioasă.

Cum se prăjesc corect cartofii. După ce ați curățat și tăiat cartofii, trebuie să-i puneți numaidecât în apă rece pentru a scoate amidonul din ei. Amidonul împiedică cartofii să se rumenească, de aceea este necesar ca să-i țineți în apă. Cu cât cartofii sunt mai tineri, cu atât trebuie să-i țineți mai mult timp în apă. Cel mai bine să-i țineți timp de 30 de minute sau o oră, scrie bucatarul.tv.

Cum se prăjesc corect cartofii. După i-ați ținut în apă, trebuie să-i uscați bine deoarece excesul de umezeală va împiedica formarea unei cruste rumenite. Tigaiatrebuie să fie încălzită bine și uleiul încins, iar cartofii să fie scufundați bine. Sarea și condimentele se adaugă întotdeauna la sfârșit.

Cum se prăjesc corect cartofii. Nu acoperiți niciodată tigaia cu capac în timpul prăjirii cartofilor. Pentru a obține o crustă crocantă și rumenită frumos, trebuie să prăjiți cartofii cu tigaia neacoperită. Nu puneți mai mult de 2-3 straturi de cartofi în tigaie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel