Cum se va călători în Grecia în 2021. Ministrul grec al Turismului a făcut anunțul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Ministrul grec al Turismului, Haris Theocharis, a vorbit despre cum vor arăta călătoriile în Grecia în 2021, în contextul în care a început și vaccinarea anti COVID-19 în lume. 

Ministrul Haris Theocharis a explicat, într-un interviu pentru protothema.gr, că turiștii vaccinați anti-COVID-19 nu vor mai avea nevoie de testarea pentru depistarea SARS-CoV-2 și nu vor fi nici carantinați. În schimb, turiștii vaccinați anti COVID-19 care vor intra în Grecia în 2021 trebuie să prezinte certificatul care demonstrează vaccinarea, în format digital. Ministrul Turismului din Grecia spune că multe state din Europa vor aplica această măsură la graniță. 

Se pare că este o discuție la nivelul Uniunii Europene despre emiterea unui certificat în format digital emis pentru cei vaccinați anti-COVID-19, care va fi unic în orice situație, deci va putea fi prezentat oricărei autorități, naționale sau străine, când va fi solicitat, după cum explică ministrul grec al Turismului. El punctează că este o dezbatere în curs la nivelul UE cu privire la respectivul certificat. 

Pentru turiștii nevaccinați anti COVID-19, vor exista instrumente de control extinse la frontieră, după cum a spus ministrul, fără a oferi alte detalii. 

Haris Theocharis a subliniat, în ceea ce-i privește pe turiștii nevaccinați, că totul va depinde de stadiul vaccinării în țara de origine și de evoluția bolii în respectivul stat. ”Estimez că având în mâinile noastre testele rapide, care sunt și ieftine, în combinație cu vaccinarea unui procent semnificativ din populație, instrumentele pe care țara noastră le va avea pentru controlul la frontieră vor fi mult mai largi și mult mai sigure” a spus ministrul.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel