Cum va schimba lumea tehnologia 5G
Data publicării:
Autor: Dragoș Zgîmbău
WhatsApp
2020 este anul tehnologiei 5G. Cu toate că este intens contestată de foarte multe persoane, tehnologia 5G va schimba lumea. Iată cum!

Orașe inteligente

Exact așa cum vedeți în filme. 5G va face ca gadgeturile din casă/ oraș să fie conectate între ele. Frigiderul va vorbi cu asistentul tău inteligent, iar semafoarele și indicatoarele rutiere îi vor avertiza pe șoferi direct pe tabloul de bord al mașinii. 5G poate gestiona simultan 1 milion de dispozitive în timp ce 4G gestionează aproximativ 2000 de dispozitive pe 38 de mile pătrate.

Mașini fără șofer

Automobilele fără șofer sunt din ce în ce mai aproape de realitate. Pentru a funcționa complet autonom, aceste mașini au nevoie de tehnologia 5G. Timpii de răspuns sunt foarte rapizi în cazul acestor tipuri de autovehicule. Atunci când călătoresc cu viteză mare, mașinile autonome trebuie să ia decizii rapideși să se sincronizeze cu alte elemente conectate din oraș.

Realitate augmentată / Realitate virtuală

Aplicațiile AR / VR necesită multă lățime de bandă și o rezoluție înaltă pentru a face lumea virtuală să pară reală. Latența scăzută a 5G va face ca jocurile AR / VR să fie cu adevărat plăcute și le va permite oamenilor să creeze interacțiuni în timp real pe tot globul.

Servicii de streaming

Serviciile de streaming sunt în continuă creștere, iar tehnologia 5G este ideală pentru a transmite filme la rezoluție înaltă pe smartphone-uri și tablete. Momentul în care Netflix va înceape să transmită filme 8K pe tabletă este aproape.


Descărcări mai rapide

5G oferă viteze de descărcare cu 20% mai rapide decât 4G. În unele țări, viteza de descărcare 5G este mai rapidă decât WiFi-ul, ceea ce înseamnă că mai devreme sau mai târziu internetul de bandă largă  va deveni accesibil în orice moment.



Sănătate


5G va avea impact multiplu asupra sănătății și medicamentului. Sistemele medicale din clinici și spitale vor avea un sistem de comunicare internă mult mai eficient. Diverse echipamente medicale precum senzori, aparate de screening și instrumente de diagnostic vor beneficia de rețeaua 5G. Operațiile chirurgicale de la distanță vor deveni posibile cu roboți chirurgicali controlați prin tehnologia 5G.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel